usr_iasi

Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Iasi, isi alege noua conducere, vineri 4 octombrie 2013

Uniunea Scriitorilor din Romania (USR), filiala Iasi, isi alege noua conducere, vineri 4 octombrie 2013. De asemenea, in acelasi timp, va fi desemnat prin vot si presedintele USR Romania.

Uniunea Scriitorilor din Romania (USR), filiala Iasi, isi alege noua conducere, vineri 4 octombrie 2013. De asemenea, in acelasi timp, va fi desemnat prin vot si presedintele USR Romania.

Pe plan local, singurul candidat, pana la acest moment, este scriitorul Cassian Maria Spiridon, aflat in functie. Acesta si-a depus raportul de activitate pe ultimii patru ani de mandat. Printre obiectivele propuse si realizate de acesta se numara infiintarea unor reprezentante in capitalele moldave de judet, unde existau cel putin zece membri ai USR Iasi, conform Statutului, anume la Botosani, Suceava, Piatra Neamt si Vaslui. De asemenea, un alt proiect, derulat anual in preajma sarbatorilor de iarna, s-a desfasurat la sediul entitatii. Este vorba despre actiunea „Mos Craciun la scriitori”. Totodata, s-a efectuat schimbarea integrala a mobilierului existent la preluarea conducerii si inlocuirea lui cu o biblioteca facuta la comanda, o masa pentru sedintele de comitet cu scaunele aferente, o sala de lectura a revistelor primite loco si din tara. „In plus, site-ul filialei a fost operational in scurt timp de la votarea noii conduceri si la inceputul lunii septembrie 2013 a fost regandit si actualizat in pas cu noile tehnologii IT. Cele aproape 150 de evenimente care s-au desfasurat pe parcursul celor patru ani de mandat, in Sala Mihai Ursachi de la Casa cu Absida Laurentiu Ulici, stau marturie in transformarea sediului USR Iasi intr-un loc frecventat, o prezenta culturala vie in Moldova, nu mai putin in restul tarii, tinand cont ca au solicitat si si-au lansat cartile si colegi din alte orase decat cele moldave”, arata in raport Spiridon.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Agentia Nationala de Transplant va efectua, in urmatoarea perioada inspectiile necesare in vederea acreditarii unitatilor sanitare din Centrul Regional Iasi. Vezi ce unitati medicale din Iasi sunt in cursa pentru acreditare

URMĂTORUL ARTICOL

Festivalului folcloric „Trandafir de la Moldova”, aflat la cea de a 15-a editie, se va desfasura in perioada 4 – 5 octombrie 2013 la Iasi. La aceasta editie vor participa ansambluri din trei tari

Ultimele știri de la Cultura