uaic

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi, Universitatea Babes – Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara au cazut cu 100 de pozitii in Clasamentul International al Universitatilor in 2013

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) a rămas în continuare în Clasamentul Internaţional al Universităţilor QS World University Rankings pe anul 2013, însă a căzut, împreună cu restul de trei instituţii de învăţământ din România menţionate în topul respectiv, cu 100 de poziţii.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) a rămas în continuare în Clasamentul Internaţional al Universităţilor QS World University Rankings pe anul 2013, însă a căzut, împreună cu restul de trei instituţii de învăţământ din România menţionate în topul respectiv, cu 100 de poziţii.

Astfel, clasamentul plasează cele patru instituţii de învăţământ superior din România, UAIC, Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara pe locuri cuprinse între 700 şi 800, fiindcă după poziţia 500 indexarea se face fără a se specifica poziţia exactă în top. Anul trecut, aceleaşi instituţii de învăţământ superior se aflau între locurile 600 şi 700. „Să ştiţi că, personal, şi cred că şi pe colegii mei din actuala conducere executivă a universităţii, nu ne încântă în mod deosebit fiindcă mai avem o sumedenie de lucruri de făcut, ca dotări, condiţii de studii, pentru cercetare în special, sau legat de tinerii cercetători, în privinţa internaţionalizării programelor de studii. Dacă ţinem cont de situaţia actuală, de subfinanţarea cronică a învăţământului superior, este o poziţie onorabilă, dar dacă ţinem seama de exigenţele care se ridică în privinţa unei instituţii academice de calitate şi competitivă internaţional cred că mai avem tare multe lucruri de făcut“, a declarat Vasile Işan, rectorul UAIC. Din acest top face parte şi Universitatea de Vest din Timişoara, în ciuda faptului că, în clasamentul realizat în 2011 în România, care a împărţit instituţiile de învăţământ superior româneşti în trei categorii, aceasta era în a doua grupă valorică. În acelaşi timp, celelalte trei instituţii prezente în top se află în prima categorie, cea de universităţi de cercetare avansată şi educaţie. Pe prima poziţie a clasamentului se află şi anul acesta Massachusetts Institute of Technology, care a obţinut un punctaj maxim la evaluare. Pe următoarele două poziţii se află universităţile Harvard şi Cambridge. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi este prima instituţie din ţară care a fost indexată în acest top.

ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Veste soc pentru Gigi Becali! Vezi ce au decis magistratii

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Astazi, 16 septembrie, Dalkia Termo Iasi lanseaza campania de rebransare gratuita pentru anul 2013. Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in