Universitatea ”Apollonia” din Iasi a primit trofeul de aur al reuniunii organizate de Societatea Europeana pentru Cercetarea Calitatii (ESQR)

 

 

 

Performantele bunelor proceduri in invatamant, cercetare si management ale Universitatii ”Apollonia” din Iasi au fost recent premiate de o alta importanta organizatie internationala care monitorizeaza calitatea institutionala, asta dupa ce la sfarsitul anului trecut, aceeasi universitate primise in sediul primariei din Oxford, in cadrul ceremoniei desfasurate sub titlul Socrates Award Ceremony, eveniment patronat de organizatia internationala European Business Assembly (EBA) si Clubul Rectorilor din Europa (CRE), titlul de Best University.

De aceasta data, pe 1 iunie, conducerea universitatii iesene a fost invitata la Bruxelles pentru a participa la dezbateri tematice si, pe baza unor date, pe care institutia a trebuit sa le trimita din timp, Universitatea ”Apollonia” din Iasi a primit trofeul de aur al reuniunii organizate de Societatea Europeana pentru Cercetarea Calitatii (ESQR). 

 

Expertii comisiilor de calitate din cadrul ESQR au apreciat in principal conceptul de baza al organizarii institutiei, apoi bunele proceduri care sunt aplicate in ilustrarea conceptului de baza: „Am fost apreciati pentru conceptul care sta la baza organizarii Universitatii ”Apollonia”. Este vorba despre conceptul humboldian, pe de o parte, si antreprenorial, pe de alta parte, ceea ce inseamna ca avem o universitate ca un for al educatiei, al cercetarii si promovarii culturii, iar pe langa universitate se dezvolta niste institutii conexe, care ajuta actul de educatie si cultura, dar in acelasi timp sunt creatoare de venituri. Ei au apreciat si faptul ca aceste structuri satelit ale universitatii au deopotriva scopul de a fi folosite drept baza pentru invatamantul practic, lucru inteles, recunoscut si apreciat de catre colegii nostri de la universitatile straine care au analizat Carta Universitatii, site-ul si ne-au vizitat in ultima vreme. Ca si la Oxford, cei din ESQR au apreciat tendinta de dezvoltare a institutiei, precum si capacitatea Universitatii „Apollonia” de a avea resorturile necesare pentru a-si identifica singura lipsurile, iar cu fortele personale sa le rezolve” a spus presedintele Universitatii ”Apollonia” din Iasi, prof. univ. dr. Vasile Burlui. 

 

Pe de alta parte, conducerea institutiei de invatamant superior a mai adaugat ca expertii comisiilor de calitate din cadrul ESQR au remarcat si vizibilitatea colaborarii academice la nivel international a Universitatii ”Apoollonia”, in acest sens evidentindu-se editia din acest an a Congresului International ”Pregatim viitorul promovand excelenta”, la care au participat peste 400 de experti, universitari si specialisti din tara si strainatate: „Am fost apreciati si in ceea ce priveste imaginea universitatii, precum si pentru faptul ca in institutie am reusit sa impunem regulamente, manuale ale calitatii, cu o comsie a calitatii foarte activa. Cred ca acesta a fost factorul hotarator pentru care noi am fost selectati pentru a primi acest trofeu. Trofeul, fara indoiala, il datoram nu unei persoane, ci intregului colectiv didactic, precum si persoanelor din administratie, tuturor celor care lucreaza la Universitatea ”Apollonia”, adica intregii comunitati academice si, deopotriva, studentilor nostri. La reuniune au participat personalitati din universitatile lumii, din tarile europene, din America, din Asia si din Africa. Universitatea ”Apollonia” a fost premiata de catre comisia de cultura si educatie, in timp ce alte organizatii cu profil economic au fost premiate la alte tipuri de comisii. A fost un prilej bun pentru a purta schimb de idei cu partenerii si colegii de la celelalte universitati invitate, astfel incat am stabilit cu o parte dintre ei deja viitoare colaborari sau parteneriate pe zona calitatii invatamantului universitar” a mai declarat presedintele Universitatii ”Apollonia” din Iasi, prof. univ. dr. Vasile Burlui.

 

Distinctia pentru criteriul calitatii, acordata Universitatii ”Apollonia” din Iasi, a fost inmanata chiar de catre conducerea European Society for Quality Research, in cadrul unui eveniment de gala la care au participat toti invitatii acestei editii. La eveniment au luat parte invitati din toata lumea, manageri de companii, experti universitari, specialisti de productie, ingineri, oameni de stiinta. Universitatea ”Apollonia” fiind, de altfel, singura institutie de invatamant superior din Romania invitata la aceasta editie.

 

Societatea Europeana pentru Cercetarea Calitatii (ESQR) este o institutie europeana care promoveaza constientizarea calitatii, recunoscand bunele practici in afaceri, inovatia tehnologica, educationala, realizarile de calitate in organizatii din intreaga lume. Monitorizeaza, de asemenea, pe capitole si strategii performanta si succesul acestor organizatii. Societatea Europeana pentru Cercetarea Calitatii gazduieste asociatii din mediul academic, industrie si organizatii internationale.

 

www.univapollonia.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cinci romani au murit intr-un accident produs duminica (8.06.2014) in Ungaria, in apropiere de Gyor. FOTO, VIDEO

URMĂTORUL ARTICOL

Detalii cutremuratoare in cazul crimei din Galati de acum cateva zile! Barbatul de la Galati, care si-a injunghiat sotia de zece ori si-a planuit cu minutiozitate atacul

Ultimele știri de la Actualitate