ULTIMĂ ORĂ:

Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi va acorda titlul de Doctor Honorius Causa lui Claudio Perez Paladino, Ambasadorul Republicii Argentina in Romania, vineri, 28 februarie 2014

Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi va acorda titlul de Doctor Honorius Causa lui Claudio Perez Paladino,  Ambasadorul Republicii Argentina in Romania, vineri, 28 februarie 2014
Citit : 6 views Comentariu

 

 

 

Universitatea ”Petre Andrei” din Iaşi vă invită vineri, 28 februarie, de la ora 12.00, în Aula Magna, la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Excelenţei Sale, Claudio Pérez Paladino, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Argentina în România şi Republica Moldova.

 

Laudaţio va fi realizat de către Prof.univ.dr. Gheorghe Lencan-Stoica, de la Universitatea Bucureşti.

***

Domnul Claudio Pérez PALADINO s-a născut în Buenos Aires, la data de 24 decembrie 1957. Licenţiat în Ştiinţe Politice, din anul 1980, cu specializarea Relaţii Internaţionale, al Universităţii Catolice din Argentina, domnul Paladino şi-a susţinut, pe 15 decembrie 1997, doctoratul cu teza “Mişcările islamice sunt un fenomen politic mai mult decât religios” la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Politice din cadrul aceleiaşi universităţi, urmând apoi o carieră de peste 30 de ani în diplomaţie.

Pe 6 martie 2009 a fost numit Ambasador al Republicii Argentina în România (prin decretul nr. 157), implicându-se activ în dezvoltarea relaţiilor bilaterale atât în mediul economico-politic, cât şi în cel cultural-universitar. Astfel, în mai 2013, domnia sa a participat la evenimentul prilejuit cu ocazia aniversării celor 15 ani de la înfiinţarea specializării Ştiinţe Politice la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, sprijinind iniţiativa Grupului Român de Solidaritate cu Insulele Malvine, promovând lansarea de carte ”Elemente Istorico-Juridice pentru înţelegerea chestiunii Insulelor Malvine”, volum unic în România.