autobuze_aduse_la_iasi

Va vine sa credeti asa ceva? Autobuzele cumparate de Primaria Iasi in toamna la suprapret stau parcate in garaj pentru ca au consumul prea mare! Sunt scoase la strada autobuzele mai vechi!

Ca in filmele cu prosti! Primaria Iasi a investit 1,6 milioane lei pentru achizitionarea unor autobuze care stau parcate pe motiv ca au consumul prea mare.


Ca in filmele cu prosti! Primaria Iasi a investit 1,6 milioane lei pentru achizitionarea unor autobuze care stau parcate pe motiv ca au consumul prea mare.

Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Public  (RATP) Iasi sustin vor sa faca economie si de aceea au scos de pe trasee autobuzele cumparate in toamna de la SC Transaccept din Barlad, o firma de apartament controlata de omul de afaceri Vasile Puscasu.

 Acesta din urma detine si firma Unistil, care efectueaza servicii de transport public in Iasi. In toamna anului trecut, Primaria a cumparat 18 astfel de autobuze in urma unei licitatii aranjate pentru firma mentionata. Pentru un autobuz DAF, vechi, uzat si care s-a dovedit ca are consumul prea mare, Primaria a platit 18.000 euro.

 „Intr-adevar, autobuzele DAF consuma mai mult decat MAZ-urile, motivele tinand de dotarile suplimentare ale autobuzelor, cum este cutia hidramata, de exemplu. Aceste masuri au fost luate de o saptamana pentru a reduce din cheltuieli. Acum, ori ca le scoatem pe strada si se consuma combustibil suplimentar, ori ca facem economie daca nu le scoatem pe traseu, tot se gasesc contestatari. Inca nu am facut un calcul cu privire la sume dar, pana la urma, chiar si 10 lei daca economisim, e un avantaj. Oricum, o parte dintre autobuze sunt scoase pe traseu, mai ales la orele de varf„, a precizat Adrian Mihai, reprezentant al RATP Iasi.

agendadeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tinerii care au rapit o eleva si au obligat-o sa se prostitueze au fost condamnati de judecatori la cate cinci ani si jumatate de inchisoare! Doi dintre clienti au fost condamnati si ei

URMĂTORUL ARTICOL

Luminitele care au impodobit Iasul de sarbatori vor fi scoase de pe strazi! Primaria a platit doua miliarde lei vechi la factura pentru iluminat

Ultimele știri de la Actualitate