Tehnopolis se mută la Miroslava
Tehnopolis se mută la Miroslava

Vama de la Tehnopolis se mută la Miroslava! Decizie de ultimă oră luată de șefii Iașului! Traficul din CUG se va degreva de camioane

/

Punctul vamal din zona CUG, de la Tehnopolis, se va muta pe un teren de la Miroslava. Consiliul Local Miroslava va prelua investiția, iar toate fondurile ce vor fi generate de acest proiect pot intra în bugetul comunei. Discuțiile au fost demarate încă de acum câteva luni, însă abia acum s-a ajuns la un consens.

Vești îmbucurătoare pentru șoferii din Iași, chinuiți zilnic de cozi infernale în zona capăt CUG. Discuțiile cu Primăria comunei Miroslava privind mutarea biroului vamal din capătul orașului în comuna alăturată par că au ajuns la final. Conform lui Petru Movilă, city managerul municipiului Iași, Primăria comunei Miroslava și Consiliul Local au decis să preia investiția privind construirea unui birou vamal în localitate și mutarea activitîții în zona respectivă.

Iașul nu are teren pentru mutarea Vămii

Petru Movilă a menționat că municipalitatea nu dispune de un teren propice pentru mutarea Vămii într-o zonă mai puțin circulată.

”Luând în considerare că în municipiul Iași nu există terenuri pentru activitatea corespunzătoare unui punct de vămuire, de verificare a camioanelor din punct de vedere al responsabilității vamale, s-a găsit această soluție la Miroslava, în sensul în care Primăria și Consiliul Local de acolo, să realizeze investiția de clădire și parcare, pentru această activitate, în consultare cu Autoritatea Națională Vamală. Trebuie respectate și asigurate birouri, circuite, etc. Autoritatea va veni cu toată tehnica necesară corespunzătoare realizării activității de vămuire a camioanelor”, a spus Petru Movilă, city manager al municipiului Iași.

Investiție preluată imtegral de comuna Miroslava

Petru Movilă a mai precizat că pe lângă biroul vamal, în zonă pot apărea și alte facilități destinate celor care intră cu marile camioane în țară pentru a face formalitățile de intrare.

”Consiliul Local Miroslava va construi clădirea punctului de vămuire, precum și parcarea corespunzătoare. Totodată, acolo în zonă vor putea fi realizate de primărie sau de privați, zonă de service, motel, stație peco. La Iași, la punctul vamal de la Tehnopolis sunt vămuite zilnic și 150 de camioane. Prin proiecte guvernamentale, investiția ar dura și 4 ani, pe când, cu fonduri de la Consiliul Local Miroslava, investiția ar fi gata într-un an jumătate”, a mai spus Petru Movilă, city managerul municipiului Iași.

Teren de 5.000 mp în Miroslava

Terenul va avea o suprafață de aproape 5.000 mp, suprafață destinată exclusiv activității de vămuire. Pentru a putea găzdui această activitate, terenul trebuie să fie în apropierea utilităților, respectiv gaze naturale, apă și canalizare, dar și energie electrică. De asemenea, noul sediu al Vămii trebuie să fie în apropierea șoselei de centură a municipiului Iași. Pentru mutarea sediului la Miroslava este nevoie d eo hotărâre de Guvern.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Centrele medico sociale din județul Iași vor fi modernizate! Investiții de peste 9 milioane de euro

URMĂTORUL ARTICOL

Amenzi la centrele sociale din Iași. Iaurturi expirate în frigidere și lucrări de întreținere îndoielnice

Ultimele știri de la Actualitate