ULTIMĂ ORĂ:

Varza murata prezinta numeroase beneficii pentru sanatate! Vezi detalii

Varza murata prezinta numeroase beneficii pentru sanatate! Vezi detalii
Citit : 5 views Comentariu

 

 

 

Varza murata este unul dintre alimentele folosite pentru a da un plus de savoare mancarurilor, insa acest produs culinar nu este doar gustos, ci prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, informeaza mnn.com, citat de Mediafax.

 

Printre aceste beneficii se numaracantitatea mea de vitamina C continuta ( o portie pe zi asigura doza zilnica recomandata), proprietatile anticancerigene (intermediul procesului de fermentatie, izotiocianatii joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism) si capacitatea de a lupta cu ulcerul peptic (s-a dovedit ca sucul de varza cruda este o sursa excelenta de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic).

 

De asemenea, s-a constatat ca glucozinolatii din varza murata ajuta la activarea enzimelor antioxidante naturale si flavonoidele protejeaza peretii arterelor de daunele oxidative, iar procesul de acid lactic, care pastreaza varza murata, este imbogatit cu puteri probiotice. Astfel, varza murata este un aliment plin cu probiotice sanatoase.