Vasile Astarastoaie despre greva din sanatate anuntata pe 28 noiembrie: „Mesajul nostru este de negociere, e a cauta solutii comune si nu pe pozitie de forta”

 

„Mesajul nostru este de negociere, de înţelegere, de a cauta solutii comune si nu pe pozitie de forta. Pentru că nu ştim cine va pierde şi nu ştim dacă nu cumva populaţia va merge cu noi şi nu cu ei”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, potrivit Agerpres.

 

 

El a susţinut că CMR a recomandat fiecărui medic să ia o decizie individuală. „Dar recomandarea noastră este să se ducă la sindicatul care organizează şi să se afilieze la această acţiune”, a mai susţinut preşedintele Colegiului Medicilor.

 

Preşedintele Colegiului Medicilor a explicat că decidenţii trebuie să ţină cont că greva legală sau ilegală, poate să aibă şi alte forme, nu numai cele care sunt trecute în actele normative.

 

„La zecile de zile libere pe care lucrătorii din sistemul sanitar le au de luat pentru că nu s-au mai plătit orele suplimentare, Codul Muncii le permite să îşi ia aceste libere şi dacă în luna decembrie ei s-au hotărât că vor să se odihnească, pot să facă acest lucru. Nu poate să îi oprească nimeni nici prin hotărâre judecătorească pentru că aceste zile libere trebuie să fie luate în anul 2013”, a arătat Vasile Astărăstoae, prezent la Conferinţa Comitetului Permanent al Medicilor Europeni (CPME).

 

El a adăugat că lucrul cel mai important dorit de medici este să se aloce sumele corespunzătoare în bugetul sănătăţii.

 

În context, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”, Florin Chirculescu, a susţinut că sindicatele pe care le reprezintă au strâns suficienţi bani să plătească gărzile timp de o lună membrilor săi.

 

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie.

 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă dimineaţă, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, că din punctul său de vedere nu există nicio bază legală pentru participarea medicilor la greva de avertisment de luni dimineaţă organizată de acest sindicat. Nicolăescu a afirmat şi joi, după o altă întâlnire cu sindicaliştii de la Sanitas, că greva anunţată pentru 28 noiembrie este ‘tot mai departe’.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata beneficiile miraculoase ale fructului sharon sau „fructul zeilor”

URMĂTORUL ARTICOL

Meci important! Astazi (26.11.2013) Steaua va intalni pe Arena Nationala echipa Schalke. Meciul care conteaza pentru etapa a cincea a Ligii Campionilor va incepe la ora 21.40 si va si transmis de TVR1

Ultimele știri de la Actualitate