Veste buna pentru ieseni! Cele 40 de autobuze second hand destinate transportului public local de persoane sunt dotate cu radiatoare puternice care vor oferi caldura calatorilor pe timpul iernii

Iesenii se vor bucura de conditii bune in cele 40 de autobuze second hand destinate transportului public local de persoane. Autobuzele care au circulat in capitala Olandei sunt dotate cu radiatoare puternice care vor oferi caldura calatorilor pe timpul iernii, acestea avand fiecare cate 80 de locuri, dintre care 29 pe scaune.

 Usile masinilor DAF Alliance City B96 sunt culisante, podeaua este joasa, iar in timpul stationarii, autobuzele se apleaca in partea statiei pentru a usura imbarcarea calatorilor. Masinile au un sistem triplu de ventilatie si in fiecare dintre acestea vor fi montate camere video de supraveghere. 

 

Pana la aceasta data, doar 20 dintre cele 40 de autobuze au fost aduse la Iasi, castigatorul licitatiei organizate de Primaria Iasi fiind firma Unistil, in schimbul sumei de aproape un milion de euro. „Urmeaza sa se inmatriculeze primele 20 de autobuze si sa se aduca restul de masini. Pe toate se monteaza sistem GPS si camere video, asa cum e sistemul de pe MAZ-uri. Inca nu stim exact cand se scot la traseu autobuzele”, au spus reprezentantii RATP Iasi. 

 

Vasile Puscasu, patronul firmei de transport public Unistil, a anuntat ca autobuzele vor fi scoase la strada in aproximativ trei saptamani, iar ele vor circula mai ales pe traseul 11 pentru a suplini lipsa tramvaielor care au fost scoase din cauza lucrarilor de modernizare a caii de rulare dintre Bulevardul Nicolae Iorga si zona Doi Baieti din Tatarasi.

bzi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Drumurile judetene din Iasi risca sa ramana sub nameti in iarna ce urmeaza! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Miercuri 30 octombrie, în intervalul orar estimat 10.00 – 18.00, furnizarea apei potabile va fi intrerupta in mai multe zone din Iasi. Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in