Veste buna pentru profesorii din Romania! Iata ce se va intampla din toamna lui 2014

 

 

 

Din toamnă, cadrele didactice care doresc să obțină o a doua specializare, pot urma un program de studiu la orice facultate, pe o durată de maximum doi ani. Astfel vor putea obține, gratuit, a doua diplomă.

 

 

„Există mai multe cadre didactice care lucrează în mediul rural și care, datorită specializării de pe diploma de studii, sunt în imposibilitatea de a-și efectua întreaga normă didactică. Putând opta pentru o nouă specializare, stabilitatea acelui cadru didactic în sistem este mult mai bună și mai mare”, susţine prof. Daniel Negrean, inspectorul general al IȘJ Bihor.

 

Din cauza numărului mic de elevi de la țară, mulți profesori sunt nevoiți să predea în mai multe școli ca să aibă o normă completă.

 

„Încercăm în primul rând să le asigurăm titularilor cele 18 ore, măcar jumătate, să îi putem plăti ca specialiști. Restul – le dăm ce putem, le facem, cum spunem noi, în termenii noștri în învățământ, mozaic”, explică prof. Ervin Călinescu, directorul școlii generale din Tileagd.

 

Mulți dintre profesori s-ar bucura să facă o facultate în plus și să scape de naveta.

 

Mai predau chimie, fizică, educație tehnologică și aș fi dispusă să mai fac încă o specializare, ca să pot să predau și să rămân stabilă pe această materie”, spune o profesoară de biologie. 

 

Chiar dacă și acum pot preda alte materii decât cele în care s-au specializat, dascălii nu sunt siguri că-și pot păstra postul în școală. Așa se ajunge, de cele mai multe ori, ca elevii să aibă la aceeași materie, profesori diferiți de la un an la altul.

 

digi24.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Concert Ion Leonte Jazz Quartet, joi 15 mai 2014, la Teatru Fix

URMĂTORUL ARTICOL

Eurovision 2014! Castigatoarea editiei din acest an a fost Austria in timp ce Romania s-a clasat pe locul 12. Vezi rezumatul votului

Ultimele știri de la Actualitate