Veste buna pentru soferi! Consiliul Judetean Iasi va consolida 3,3 kilometri din DJ248 Iasi – Vaslui. Vezi detalii

 

 

 

Consiliul Judeţean va consolida 3,3 kilometri din DJ248 Iaşi-Vaslui. Drumul se suprapune cu accesul pe şoseaua de centură şi va trebui adus la aceeaşi capacitate portantă cu varianta ocolitoare.

„Traseul variantei de ocolire a fost modificat faţă de traseul cunoscut de CJ la momentul dimensionării sistemului rutier pentru DJ248, proiectării lucrărilor ce se vor executa pe DJ 248 şi semnării contractului de finanţare. În aceste condiţii, structura rutieră dimensionată pentru un trafic al unui drum de clasă tehnică IV este suprasolicitată, la dimensionarea sistemului rutier pe DJ 248 neţinându-se cont de preluarea întregului trafic de pe varianta ocolire trafic greu a municipiului Iaşi“, au precizat reprezentanţii CJ.

Astfel, şoseaua de centură are o structură rutieră de 78 de centimetri şi o platformă de 10 cm, în timp ce drumul judeţean are o structură de doar 12 cm. CJ va scoate deocamdată la licitaţie serviciile de elaborare a documentaţiei de proiectare pentru creşterea capacităţii portante. Conducerea CJ va angaja o expertiză tehnică care să arate posibilitatea creşterii capacităţii portante, iar ulterior documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii inclusiv studii, analiza cost – beneficiu, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism. Contractul presupune şi proiectul tehnic, caietul de sarcini şi toate celelalte documente pentru realizarea investiţiei. Conducerea CJ oferă 44.483 de lei, fără TVA, pentru întocmirea documentaţiei, licitaţia urmând să aibă loc pe 15 ianuarie.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Peste trei milioane de elevi vor reveni,luni 6 ianuarie, la scoala dupa vacanta de iarna, insa semestrul intai va mai continua pana pe 31 ianuarie

URMĂTORUL ARTICOL

Se scumpeste gazul in 2014! Calendarul de liberalizare a pieţei gazelor naturale prevede o majorare de 10% a preţului pentru consumatorii casnici si 18% pentru industrie

Ultimele știri de la Actualitate