Veste buna! Salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie 2015

 

 

 

Cresc salariile de la 1 ianuarie 2015

 

„După ce pleacă instituţiile internaţionale vom putea comunica exact cifra de creşteri salariale. Ca urmare a măsurii implementate de Guvern de creştere a salariului minim pe economie, în momentul de faţă fiind 850 de lei, avem 15 clase de salarizare care se suprapun, de la 1 iulie vom avea 29 de clase de salarizare care se suprapun. Intrăm în discuţii cu instituţiile internaţionale, astfel încât să avem începând cu 1 ianuarie 2015 o creştere decentă a salarizării în sistemul bugetar”, a spus ministrul Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă.

 

Ministrul Muncii a precizat că de aceste majorări salariale vor beneficia toţi bugetarii, indiferent că este vorba despre administraţia locală sau centrală.

 

Rovana Plumb a mai adăugat că ministerul pe care-l conduce continuă recalcularea pensiilor pentru repararea nedreptăţilor din guvernarea PDL şi are în vedere şi creşterea alocaţiilor de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2015, în funcţie de vârsta şi de venitul familiei din care provine minorul.

 

Ministrul a subliniat faptul că aceste majorări ale veniturile vor avea loc în mod real şi că nu este vorba despre simple promisiuni de campanie electorală, ea menţionând şi că nu a agreat măsurile represive luate paneuropean în timpul crizei economice – tăieri de salarii, de pensii sau de alocaţii, şi reduceri ale locurilor de muncă -, deoarece au creat sărăcie şi au adâncit suferinţa umană.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Magazinul Profi face angajari. Vezi lista posturilor disponibile pentru Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Ploaia a facut prapad, joi 15 mai, in Iasi! Mai multi copaci s-au prabusit, masini avariate si trafic ingreunat

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in