Veste proasta pentru ieseni! Asfaltarea mai multor strazi din Iasi a fost amanata!

 

 

 

Nici nu s-au terminat bine de numarat voturile de la alegerile parlamentare europene ca municipalitatea ieseana le-a pregatit o veste proasta iesenilor.

In prima zi dupa ce au iesit la vot iesenii care asteptau reabilitarea a 20 de strazi, in cadrul programului de investitii pe 2014, trebuie sa se multumeasca cu promisiuni pana anul viitor. Astfel, desi oficialii municipalitatii vorbeau de inceperea in acest an a asfaltarii pe mai multe strazi din Bucium, Crucea Rosie, Centru, Bularga si Pacurari, sansele ca acest lucru sa se intample sunt infime. Asta din cauza ca undeva in luna august ar putea fi gata abia proiectele dupa care vor fi realizate asfaltarile. 

 

 Asteptari desarte in Bucium

 

Iesenii de pe strada Visani din Bucium au solicitat in repetate randuri municipalitatii asfaltarea drumului spre Barnova. Desi raspunsul dat de oficialii locali in repetate randuri a fost ca lucrarile vor incepe in acest an, anuntul facut ieri de municipalitate dovedeste ca iesenii au fost pur si simplu dusi cu zaharelul. Astfel, din cele 16 oferte pentru proiectarea lucrarilor, analizate de functionarii primariei, oferta castigatoare a fost desemnata cea venita de la SC Simpa Construct din Iasi, firma care a avut o oferta de circa 49.000 de lei fara TVA, in conditiile in care estimarea initiala a bugetului necesar era de 201.000 de lei, fara TVA.

 

Un constructor va fi cautat abia in toamna

 

Lista pe cartiere a strazilor pentru care vor fi realizate proiecte tehnice de modernizare vizeaza opt artere din Bucium, cinci din Crucea Rosie, cinci din Centru si cate una din Bularga si Pacurari. In Bucium, strazile vizate sunt Fundac Socola, Fundac Bucium, Plopii Fara Sot, St. O. Iosif, Chitul Tarata, Fundac Paun, Dealul Bucium si Visani – Tronson I – supralargire. 

 

Strazile din Crucea Rosie a caror modernizare va fi proiectata de SC Simpa Construct sunt Calugareni, Olteniei, Bucovinei, Transilvaniei si Cazarmilor. Acestora li se adauga Iancu Bacalu, Petru Movila, Sfantul Andrei, Trei Ierarhi si Tanasescu din zona centrala, respectiv strada Atelierului din Bularga si Petre Culianu din Pacurari. „Contractul pentru serviciile de proiectare a fost incheiat deja cu cei de la Simpa Construct, termenul de predare al proiectelor fiind de doua luni de la semnarea contractului. Practic, undeva in luna august ar trebui finalizate proiectele care vizeaza asfaltarea a circa 75.000 metri patrati, respectiv 12 kilometri de strada”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

 

Daca termenul de predare al proiectelor va fi respectat, lucrarile propriu-zise ar putea fi scoase la licitatie abia undeva in toamna. Avand in vedere faptul ca licitatia va dura minim o luna, fara contestatii, incheierea unui contract de lucrari va fi aproape imposibila inainte de luna octombrie, adica inainte de venirea iernii. Practic, asfaltarea celor 20 de drumuri ar trebui sa revina in actualitate undeva spre finalul anului, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata ce manifestari vor avea loc la Iasi, joi 29 mai 2014, cu ocazia Zilei Eroilor

URMĂTORUL ARTICOL

In perioada 30 mai – 1 iunie va avea loc Sotron la Iasi – primul targ de carti, jocuri si distractii pentru copii si adolescenti, organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi

Ultimele știri de la Actualitate