amenda

Veste proasta pentru soferi – cresc amenzile! In 2014 cea mai mica amenda rutiera va ajunge la 180 de lei

 

 

 

Valoarea unui punct de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie, astfel încât în momentul în care acesta va ajunge la 900 de lei şi valoarea unui punct de amendă va fi de 90 de lei, potrivit România TV.

 

Cele mai mici amenzi se calculează la 2-3 puncte. Aşadar, la mijlocul anului 2014, ele vor ajunge la 180, respectiv 270 de lei şi le vom încasa atunci când nu vom purta centura de siguranţă, vom depăşi viteza legală cu 10-20 km pe oră sau vom vorbi la telefon în timp ce conducem maşina.

 

Toate acestea se aplică, însă, pe actualul Cod Rutier, întrucât noul Cod Rutier este încă în dezbatere. El va veni cu amenzi mult mai mari decât actualul cod şi nu este exclus ca în 2014 să fie în vigoare atunci când salariul va fi de 900 de lei.

 

În momentul de faţă, cea mai mare valoare a amenzii ajunge undeva la 9.000 de lei, pe salariul minim de 900 de lei, însă ea se va aplica persoanelor juridice.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Procurorul DIICOT George Margarit este cercetat de Parchetul General pentru ca nu poate justifica lipsa a 100.000 de euro din fondurile institutiei. Acesta ar fi jucat banii la jocuri de noroc, mai precis la poker online

URMĂTORUL ARTICOL

Compania portugheza Sonae Sierra si dezvoltatorul irlandez Caelum Development au anuntat din nou inceperea constructiei centrului comercial ParkLake din cartierul Titan din Bucuresti

Ultimele știri de la Actualitate