ULTIMĂ ORĂ:

Veste soc pentru cadrele didactice! Iata ce a hotarat Curtea Constituționala cu privire la titularizare

Veste soc pentru cadrele didactice! Iata ce a hotarat Curtea Constituționala cu privire la titularizare
Citit : 14 views Comentariu

 

 

 

Lovitură grea pentru dascălii care n-au apucat să se titularizeze, deşi la examenul susţinut în ultimii ani au obţinut note peste 7, dar n-au avut loc pe care să îl ocupe definitiv. Curtea Constituţională a decis că profesorii nu se mai pot titulariza în baza notei obtinute în anii anteriori la titularizare, potrivit monitorulneamt.ro.

 

 

Până când Ministerul Educaţiei îşi va armoniza legislaţia proprie cu cea impusă de Curtea Constituţională, articolul de lege în baza căruia se făceau titularizările pe baza notelor vechi este suspendat.

 

„Insuficienta numărului de cadre didactice nu justifică denaturarea regimului juridic al unei instituţii (…) şi crearea unei modalităţi «paralele» de accedere la calitatea de titular”, susţine Curtea Constituţională, care a publicat zilele trecute în Monitorul Oficial motivarea deciziei de neconstituţionalitate a articolului 253 alin. (1) din Legea Educaţiei.

 

Mai exact, CCR a decis că sunt neconstituţionale dispoziţiile care prevăd posibilitatea titularizării cadrelor didactice care au participat la examene de titularizare în anii anteriori. În motivare, Curtea arată că aceste prevederi „sunt discriminatorii, întrucât permit recunoaşterea calităţii de titular în învătământul preuniversitar într-o altă modalitate decât concursul”.