uaic

Veste soc pentru studentii ieseni! Din ianuarie nu vor mai beneficia de acest avantaj

 

 

 

O mare parte dintre studentii ieseni nu beneficiaza de reducerile oferite din cauza neintelegerilor intre institutiile de invatamant si administratia locala. De asemenea, bugetul universitatilor nu va putea acoperi cheltuielile pe tot anul scolar.

 

RATP Iasi a incheiat contracte pentru anul scolar 2013-2014 doar cu Universitatea Al. I. Cuza, Universitatea de Stiinte Agricole si Universitatea Tehnica Gh. Asachi pentru abonamentele subventionate acordate studentilor din Iasi. 

 

„Contributia financiara a Consiliului Local Iasi pentru subventionarea abonamentelor studentesti este de 30 la suta, a universitatilor este de 50 la suta, iar 20 procente, adica 13 lei, reprezinta contributia studentului”, precizeaza Adrian Mihai, purtator de cuvant al RATP Iasi.

 

Studentii de la UMF Gr. T. Popa, Universitatea de Arte sau de la universitatile particulare nu beneficiaza de reduceri si sunt nevoiti sa scoata din buzunar sume de 5 ori mai mari pentru un abonament lunar la RATP. 

 

Studentii de la UAIC au primit abonamentele reduse abia in aceasta luna, pentru ca Ministerul Educatiei Nationale a blocat utilizarea soldurilor initiale. „Banii care vin de la minister sunt mai putini decât valoarea decontata pentru toti studentii care-si iau abonamentul acesta”, a precizat Bogdan Plescan, director administrativ UAIC Iasi.

 

Conform unor surse, Universitatea Al. I. Cuza isi permite sa plateasca subventiile pentru transportul local al studentilor doar pana in luna ianuarie.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Experiment inedit pentru un grup de studenti ai Facultatii de Mecanica de la Universitatea Tehnica din Iasi. Sub egida LSM Drift Team, acestia vor sa conceapa o masina BMW pentru drifting

URMĂTORUL ARTICOL

Zile libere 2014! 2014 le va aduce romanilor cateva zile libere in plus fata de 2013. Iata calendarul sarbatorilor legale ale romanilor in 2014

Ultimele știri de la Actualitate