Veste trista pentru fanii festivalului „Peninsula”! Editia din acest an, din perioada 17-20 iulie de la Targu Mures a fost anulata din lipsa de fonduri

 

 

 

Ediţia din acest an a Festivalului „Peninsula”, care urma să se desfăşoare la Târgu Mureş în perioada 17-20 iulie, a fost anulată din cauza lipsei de fonduri, a nesincronizării cu programul artiştilor şi al trupelor invitate, dar şi a deficitului de imagine legat de ediţia de anul trecut.

Potrivit site-ului oficial al manifestării, Festivalul „Peninsula” – care în acest an ar fi trebuit să se desfăşoare la Târgu Mureş în perioada 17-20 iulie – nu va mai avea loc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Festivalul Peninsula nu va mai avea loc în 2014. Motivele sunt lipsa fondurilor suficiente pentru organizarea în condiţii optime a unui festival de nivel internaţional, aşa cum organizatorii din acest an îşi propuseseră pentru 2014, deficitul de imagine moştenit de anul trecut, precum şi nesincronizarea cu programul artiştilor şi al trupelor invitate. Organizatorii mulţumesc Consiliului Judeţean Mureş pentru deschidere şi sprijinul acordat, partenerilor şi sponsorilor pentru dorinţa de a face parte dintr-un proiect de amploare şi întregii echipe pentru implicare şi sprijinul necondiţionat”, se arată pe site-ul festivalului.

 

Anul acesta, este pentru prima dată după unsprezece ediţii când Festivalul „Peninsula” nu are loc. Festivalul a debutat în 2003, de atunci fiind organizat anual la Târgu Mureş şi apoi, din 2013, la Cluj-Napoca.

 

Printre cele mai importante trupe care au concertat la „Peninsula” se numără The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, Guano Apes, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Freestylers, Gogol Bordello, Kosheen, The Rasmus, Ferry Corsten, Pendulum, Tiesto, ATB, Parov Stelar, Apocalyptica, Goldie, Morcheeba, Chumbawamba Nero sau Netsky.

 

„Pentru anul 2014, organizatorii şi-au propus să vină cu un concept nou care să revitalizeze festivalul, să îl readucă pe lista evenimentelor apreciate de public şi realizate cu profesionalism. Totuşi, alături de motivele mai sus amintite, timpul a fost prea scurt pentru implementarea unei astfel de restructurări. Sperăm ca anul 2015 să fie prielnic organizării evenimentelor culturale de anvergură iar Festivalul Peninsula să îşi recapete locul câştigat printre acestea”, se mai arată pe site-ul oficial.

 

Proprietarul brandului, Szepessy Szabolcs, a confirmat informaţia pentru corespondentul MEDIAFAX.

 

„Într-adevăr, Festivalul «Peninsula» nu se mai face, din păcate. Motivele sunt cele arătate pe site”, a declarat el.

 

Anul trecut, la prima ediţie a Festivalului Peninsula care a avut loc în Cluj-Napoca, au participat aproximativ 60.000 de vizitatori, cu aproape 20.000 mai puţini faţă de 2012.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Expozitie colectiva de pictura „STOP – CADRU”, marti, 3 iunie 2014 la Ateneul Tatarasi

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Institutul Francez Iasi organizeaza cursuri intensive de vara pentru copii, adolescenti si adulti. Inscrierile se fac pana pe 20 iunie 2014

Ultimele știri de la Actualitate