Vezi 15 beneficii ale lamaiei pentru organism

 

 

 

Lamaile sunt singurul fruct alcalin, iar sucul de lamaie contribuie substantial la mentinerea in echilibru a Ph-ului in organism. Iata si alte secrete binefacatoare ale acestui fruct minunat:

 

1. Capacitatea de a echilibra Ph-ul organismului este unul din cele mai mari beneficii pe care il aduce pulpa si sucul de lamaie.

2. Lamaile sunt o foarte buna sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin procesul de respiratie celulara.

3. Lamaia este un excelent stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidului uric si alte toxine acumulate in ficat. Sucul de lamaie este medicament natural pentru ficat. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata functioneaza ca un detoxifiant ideal, mai ales pentru ficat.

4. Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si a stimula peristaltismul intestinal.

5. Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.

6. Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.

7. Coaja de lamaie este o sursa foarte excelenta de fitonutrienti puternici, eficace pentru tulburari ale creierului, cum ar fi boala Parkinson.

8. Toata lamaia, consumata ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali.

9. Lamaia sustine respiratia celulara si stimuleaza absorbtia oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reusit aceasta performata si datorita lamailor pe care le-a mancat in timpul ascensiunii.

10. Sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca malaria, holera, difteria, febra tifoida si alte boli mortale.

11. Lamaia contine o vitamina speciala, numita vitamina P, care previne hemoragiile interne si este foarte utila in tratarea hipertensiunii arteriale.

12. Retinopatia diabetica poate fi controlata si ameliorata doar prin consumul de lamai.

13. Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer, inclusiv limonen, un ulei care incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase si care opresc diviziunea celulara in celulele canceroase. Acest ulei se gaseste in coaja galbena si in pielita alba a lamailor.

14. Lamaile sunt singurul aliment cu un electron in plus, spre deosebire de toate celelalte alimente care au un electron in minus. Prin aceasta, lamaia este un energizant natural foarte puternic.

15. Lamaile contin mai mult potasiu decat merele, potasiul fiind fundamental necesar in buna functionare a inimii.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sase alimente care te fac sa mananci mai putin. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Dieta cu lamaie! Scapa de 4-5 kilograme in 2 saptamani

Ultimele știri de la Sanatate