beneficii_sauna

Vezi care sunt beneficiile saunei pentru sanatate

În Finlanda, saunele au fost dintotdeanua asociate cu sănătatea. Primele saune au fost concepute de inventatorii scandinavi şi erau spaţii în care oamenii puteau să îşi împrospăteze mintea sau femeile, să nască. Chiar şi în zilele noastre, aproape toate locuinţele finlandezilor sunt dotate cu saună.
Elimină toxinele din organism Silul de viaţă sedentar şi folosirea regulată a antiperspirantului previn organismul să elibereze toxine prin transpiraţie. Saunele cresc temperatura corpului, ceea ce stimulează glandele sudoripare. Transpiraţia conţine 99 la sută apă, iar procentul rămas este format din toxine precum sodiu, cupru, mercur, dar şi chimicale. Relaxează muşchii şi ameliorează durerea Când temperatura corpului creşte, vasele de sânge se dilată şi circulaţia creşte. Acest flux ajută organismul să se recupereze, mai ales în urma exerciţiilor fizice intense. Potrivit „Natural News”, un studiu a arătat că doar 10 minute de saună după sport poate accelera viteza de recuperare a organismului, permiţându-ne sa fim în formă pentru urmatoarea şedinţă. Elimină stresul Expus la caldură, organismul elimină endorfine, neurotransmiţători care au efecte analgezice si tranchilizante, astfel fiind un remediu ideal pentru a combate stresul, anxietatea, depresia si insomnia. Sporeşte sănătatea cardiovasculară Cercetări au arătat că bătăile inimii pot accelera de la 60-70 până la 110-120 de bătăi pe minut într-o sauna, urmând ca apoi sa scadă sub medie în timpul procesului de racire. Schimbul brusc de temperatură este ca un exercitiu fizic pentru muschii inimii.
În Finlanda, saunele au fost dintotdeanua asociate cu sănătatea.

În Finlanda, saunele au fost dintotdeanua asociate cu sănătatea. 

Primele saune au fost concepute de inventatorii scandinavi şi erau spaţii în care oamenii puteau să îşi împrospăteze mintea sau femeile, să nască. Chiar şi în zilele noastre, aproape toate locuinţele finlandezilor sunt dotate cu saună.


Elimină toxinele din organism 

Silul de viaţă sedentar şi folosirea regulată a antiperspirantului previn organismul să elibereze toxine prin transpiraţie. Saunele cresc temperatura corpului, ceea ce stimulează glandele sudoripare. Transpiraţia conţine 99 la sută apă, iar procentul rămas este format din toxine precum sodiu, cupru, mercur, dar şi chimicale. 

Relaxează muşchii şi ameliorează durerea
Când temperatura corpului creşte, vasele de sânge se dilată şi circulaţia creşte. Acest flux ajută organismul să se recupereze, mai ales în urma exerciţiilor fizice intense. Potrivit „Natural News”, un studiu a arătat că doar 10 minute de saună după sport poate accelera viteza de recuperare a organismului, permiţându-ne sa fim în formă pentru urmatoarea şedinţă. 

Elimină stresul
Expus la caldură, organismul elimină endorfine, neurotransmiţători care au efecte analgezice si tranchilizante, astfel fiind un remediu ideal pentru a combate stresul, anxietatea, depresia si insomnia. 

Sporeşte sănătatea cardiovasculară 

Cercetări au arătat că bătăile inimii pot accelera de la 60-70 până la 110-120 de bătăi pe minut într-o sauna, urmând ca apoi sa scadă sub medie în timpul procesului de racire. Schimbul brusc de temperatură este ca un exercitiu fizic pentru muschii inimii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a aprobat implementarea programelor scolare pentru disciplinele optionale „Educatie pentru societate”, „Filosofie pentru copii” si „Educatie financiara”

URMĂTORUL ARTICOL

Steaua in urna a patra la tragerea la sorti pentru grupele Champions League

Ultimele știri de la Sanatate