autostrada_pitesti_craiova

Vezi cat va costa autostrada Pitesti – Craiova si cand vor incepe lucrarile

Autostrada Piteşti- Craiova va costa 1,5 miliarde de euro, iar lucrările vor începe cel mai probabil anul viitor, după efectuarea exproprierilor.
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că deja au fost începute procedurile pentru construcţia prin concesiune a autostrăzii Piteşti- Craiova.
„Putem spune acum că vom avea autostradă până la Constanţa şi nu mai pot spune investitorii că nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite să-şi scoată producţia din fabrică”, a declarat Olguța Vasilescu, citată de mediafax.ro.
Aceasta a mai spus că există discuţii cu mai multe firme privind construcţia autostrăzii care va costa 1,5 miliarde de euro.
În luna martie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova – Piteşti, care va fi realizat ca drum expres sau autostradă.
Tot atunci, proiectul era estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA, echivalentul a 2 miliarde de euro.
Contractul de concesiune vizează proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres sau autostrăzii Craiova – Piteşti, cu o lungime de 121,18 kilometri, care va traversa judeţele Argeş, Olt şi Dolj.
Firmele candidate trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri în domeniul de activitate aferent infrastructurii de transport rutier de minimum 1,3 miliarde lei, pe ultimii trei ani, iar termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 8 mai.
Autostrada Piteşti- Craiova va costa 1,5 miliarde de euro, iar lucrările vor începe cel mai probabil anul viitor, după efectuarea exproprierilor.

Autostrada Piteşti- Craiova va costa 1,5 miliarde de euro, iar lucrările vor începe cel mai probabil anul viitor, după efectuarea exproprierilor.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că deja au fost începute procedurile pentru construcţia prin concesiune a autostrăzii Piteşti- Craiova.”Putem spune acum că vom avea autostradă până la Constanţa şi nu mai pot spune investitorii că nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite să-şi scoată producţia din fabrică”, a declarat Olguța Vasilescu, citată de mediafax.ro.

Aceasta a mai spus că există discuţii cu mai multe firme privind construcţia autostrăzii care va costa 1,5 miliarde de euro.În luna martie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova – Piteşti, care va fi realizat ca drum expres sau autostradă.Tot atunci, proiectul era estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA, echivalentul a 2 miliarde de euro.Contractul de concesiune vizează proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres sau autostrăzii Craiova – Piteşti, cu o lungime de 121,18 kilometri, care va traversa judeţele Argeş, Olt şi Dolj.Firmele candidate trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri în domeniul de activitate aferent infrastructurii de transport rutier de minimum 1,3 miliarde lei, pe ultimii trei ani, iar termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 8 mai.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie romani! BCR si Garanti Bank urmeaza sa-si modifice grila de comisioane

URMĂTORUL ARTICOL

Au inceput controalele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru alimentele destinate consumului de Paste

Ultimele știri de la Economic