Dieta fara gluten este o solutie pentru cei cu intoleranta la gluten, dar si pentru cei care din diferite alte motive vor sa evite consumul de gluten.
Glutenul se gaseste in grau, secara si orz si in cazul celor care nu pot digera si asimila aceasta molecula, glutenul provoaca o reactie autoimuna, uneori violenta.
Statistic, in aceasta categorie se afla doar 1% din populatie, dar in cazul lor glutenul este o adevarata otrava. Iata patru mituri si adevarul despre dieta fara gluten, potrivit ziare.com, care citeaza Shine Food.
Alimentele fara gluten sunt sanatoase. Este o idee falsa. Prajiturile fara gluten, aluaturile fara faina de grau si alte alimente procesate contin fainuri rafinate, zaharuri si grasimi in cantitate mult mai mare pentru a compensa gustul dulce si textura fainurilor si alimentelor cu gluten. Una peste alta, nimic sanatos.
Dieta fara gluten te ajuta sa slabesti. Fals. Daca o persoana sufera de o afectiune intestinala, dieta fara gluten o sa-l ingrase, pentru ca intestinul nu o sa poata absorbi toti nutrientii, in conditiile in care intoleranta la gluten inseamna incapacitatea organismului de a digera si absorbi glutenul.
In cazul persoanelor care refuza glutenul, pentru ca este la moda, se aplica primul mit. Dieta fara gluten nu o sa duca la o scadere in greutate, pentru ca alimentele fara gluten au mai multe calorii.
Dieta fara gluten este un moft. Eronat. Exista persoane care nu pot tolera glutenul din faina de grau si multe alte alimente care contin gluten in stare naturala sau adaugata. Dieta fara gluten face diferenta intre viata si moarte in cazul unor persoane.
Urmele de gluten dintr-un aliment te pot imbolnavi, daca nu tolerezi glutenul. Fals. Este o simpla exagerare pentru marea majoritate a persoanelor cu intoleranta la gluten. Exista si situatii in care o singura bucatica de paine poate provoca cele mai grave simptome ale intolerantei, dar acestea sunt foarte putine. Nu toti cei cu afectiuni intestinale au nevoie de precautii extreme.
Dieta fara gluten este o solutie pentru cei cu intoleranta la gluten, dar si pentru cei care din diferite alte motive vor sa evite consumul de gluten.
Dieta fara gluten este o solutie pentru cei cu intoleranta la gluten, dar si pentru cei care din diferite alte motive vor sa evite consumul de gluten.
Glutenul se gaseste in grau, secara si orz si in cazul celor care nu pot digera si asimila aceasta molecula, glutenul provoaca o reactie autoimuna, uneori violenta.
Statistic, in aceasta categorie se afla doar 1% din populatie, dar in cazul lor glutenul este o adevarata otrava. Iata patru mituri si adevarul despre dieta fara gluten, potrivit ziare.com, care citeaza Shine Food.
Alimentele fara gluten sunt sanatoase. Este o idee falsa. Prajiturile fara gluten, aluaturile fara faina de grau si alte alimente procesate contin fainuri rafinate, zaharuri si grasimi in cantitate mult mai mare pentru a compensa gustul dulce si textura fainurilor si alimentelor cu gluten. Una peste alta, nimic sanatos.
Dieta fara gluten te ajuta sa slabesti. Fals. Daca o persoana sufera de o afectiune intestinala, dieta fara gluten o sa-l ingrase, pentru ca intestinul nu o sa poata absorbi toti nutrientii, in conditiile in care intoleranta la gluten inseamna incapacitatea organismului de a digera si absorbi glutenul.
In cazul persoanelor care refuza glutenul, pentru ca este la moda, se aplica primul mit. Dieta fara gluten nu o sa duca la o scadere in greutate, pentru ca alimentele fara gluten au mai multe calorii.
Dieta fara gluten este un moft. Eronat. Exista persoane care nu pot tolera glutenul din faina de grau si multe alte alimente care contin gluten in stare naturala sau adaugata. Dieta fara gluten face diferenta intre viata si moarte in cazul unor persoane.
Urmele de gluten dintr-un aliment te pot imbolnavi, daca nu tolerezi glutenul. Fals. Este o simpla exagerare pentru marea majoritate a persoanelor cu intoleranta la gluten. Exista si situatii in care o singura bucatica de paine poate provoca cele mai grave simptome ale intolerantei, dar acestea sunt foarte putine. Nu toti cei cu afectiuni intestinale au nevoie de precautii extreme.