Vezi ce dieta poti incepe in functie de modul cum ai acumulat kilogramele in plus

Afla cum ai acumulat kilogramele in plus pentru a putea incepe o dieta corespunzatoare.
Formula de succes
Pana acum ai esuat in a slabi, dar nu e vina ta, ci a metabolismului, care a „primit” dieta nepotrivita! Partea buna este ca desi grasimile se depun diferit, in functie de organism, locul unde acestea se asaza iti indica ce dieta sa aplici pentru a scapa definitiv de ele. Iar cheia reusitei sta in adoptarea unui regim de slabire pliat pe particularitatile metabolice proprii.
Vanator sau fermier?
Doctorul Mark Liponis, directorul Centrului de Sanatate Canyon Ranch din SUA, te incadreaza, in functie de locul in care depui mai multe grasimi (pe abdomen, pe talie, pe coapse etc.), in „vanator” sau „fermier”. „Vanatorul se ingrasa mai mult in partea mediana a corpului, pe burta si piept, iar picioarele si fundul raman subtiri, in timp ce fermierul are tendinte de acumulare pe fund si in zona soldurilor”, spune medicul. Pentru ca „vanatorii” si „fermierii” sunt foarte diferiti, acestia au nevoi diferite de hrana si trebuie sa urmeze strategii diferite de slabit.
Dieta cu ce-ti place
„Daca ar fi sa alegeti intre carne si branza, care este alimentul dumneavoastra preferat?”, intreaba medicul Mihaela Bilic in cartea ei „Sanatatea are gust”. In functie de raspuns, nutritionistul spune ca esti mancacioasa sau pofticioasa (sau, similar teoriei medicului american, esti „vanator” sau „fermier”).
Esti „mancacioasa”
Preferi carnea, preparatele gatite traditional, mananci pentru ca ti-e foame, fara a avea fantezii culinare. Te ingrasi pentru ca mananci mult si faci combinatii nefericite. Faptul ca iti place carnea – vedeta curelor de slabire – te ajuta sa scapi usor de colacei. SFAT: Incearca dietele proteice sau cele sarace in carbohidrati, pentru ca-ti permit consumul unor cantitati mari.
Esti „pofticioasa”
Preferi branza, cu diversitatea sa de arome, consistente si savori. Mananci de placere, esti curioasa sa descoperi gusturi noi si sofisticate. Ai frecvent probleme cu greutatea, pentru ca gasesti mereu cate ceva bun care sa te ispiteasca. SFAT: Iti poti satisface placerile prin portii mici, reduse caloric. Limiteaza consumul de branzeturi bogate in grasimi!
Dieta pentru „fermieri”
Ai nevoie de o dieta saraca in grasimi si-ti prieste sa mananci putin si des, cu multe gustari intermediare. Daca faci parte din aceasta categorie, poti adopta o dieta adecvata care sa te tina departe si de o serie de boli specifice acestui tip de metabolism: cancer, afectiuni autoimune si maladia Alzheimer.
Consuma: legume, fructe, branzeturi slabe, cereale integrale, paste.
Model de meniu:
•Mic dejun: un pahar cu fresh de portocale, un iaurt degresat, un castronel de cereale integrale.
•Pranz: salata de rosii, ceapa, castraveti, peste la cuptor, un bol mic de salata de fructe asortate.
•Cina: o portie de supa de zarzavat, piept de pui la gratar, o felie de branza slaba, paine cu seminte.
SFAT: Salatele de legume, crude sau la abur, supele si preparatele la cuptor sunt aliatele tale!
Dieta pentru „vanatori”
Ai nevoie de un regim bazat pe proteine si vegetale. Te simti mai bine daca mananci mai rar, o data sau de maximum doua ori pe zi. Urmand dieta potrivita, vei evita si anumite afectiuni, cu mare incidenta asupra categoriei din care faci parte: bolile cardiovasculare si diabetul.
Consuma: carne, fructe de mare, peste, oua, fasole boabe, verdeturi.
Model de meniu:
•Mic dejun: un ou fiert tare sau doua felii de sunca cu un ardei gras, o rosie, un morcov.
•Pranz si cina: carne de pui sau vita cu salata de varza sau salata verde.
SFAT: Micul dejun nu e obligatoriu, dar pranzul si cina sa fi e o combinatie de carne la gratar si legume!
Afla cum ai acumulat kilogramele in plus pentru a putea incepe o dieta corespunzatoare.

Afla cum ai acumulat kilogramele in plus pentru a putea incepe o dieta corespunzatoare.

Formula de succes
Pana acum ai esuat in a slabi, dar nu e vina ta, ci a metabolismului, care a „primit” dieta nepotrivita! Partea buna este ca desi grasimile se depun diferit, in functie de organism, locul unde acestea se asaza iti indica ce dieta sa aplici pentru a scapa definitiv de ele. Iar cheia reusitei sta in adoptarea unui regim de slabire pliat pe particularitatile metabolice proprii.

Vanator sau fermier?
Doctorul Mark Liponis, directorul Centrului de Sanatate Canyon Ranch din SUA, te incadreaza, in functie de locul in care depui mai multe grasimi (pe abdomen, pe talie, pe coapse etc.), in „vanator” sau „fermier”. „Vanatorul se ingrasa mai mult in partea mediana a corpului, pe burta si piept, iar picioarele si fundul raman subtiri, in timp ce fermierul are tendinte de acumulare pe fund si in zona soldurilor”, spune medicul. Pentru ca „vanatorii” si „fermierii” sunt foarte diferiti, acestia au nevoi diferite de hrana si trebuie sa urmeze strategii diferite de slabit.

Dieta cu ce-ti place
„Daca ar fi sa alegeti intre carne si branza, care este alimentul dumneavoastra preferat?”, intreaba medicul Mihaela Bilic in cartea ei „Sanatatea are gust”. In functie de raspuns, nutritionistul spune ca esti mancacioasa sau pofticioasa (sau, similar teoriei medicului american, esti „vanator” sau „fermier”).

Esti „mancacioasa”
Preferi carnea, preparatele gatite traditional, mananci pentru ca ti-e foame, fara a avea fantezii culinare. Te ingrasi pentru ca mananci mult si faci combinatii nefericite. Faptul ca iti place carnea – vedeta curelor de slabire – te ajuta sa scapi usor de colacei. SFAT: Incearca dietele proteice sau cele sarace in carbohidrati, pentru ca-ti permit consumul unor cantitati mari.

Esti „pofticioasa”
Preferi branza, cu diversitatea sa de arome, consistente si savori. Mananci de placere, esti curioasa sa descoperi gusturi noi si sofisticate. Ai frecvent probleme cu greutatea, pentru ca gasesti mereu cate ceva bun care sa te ispiteasca. SFAT: Iti poti satisface placerile prin portii mici, reduse caloric. Limiteaza consumul de branzeturi bogate in grasimi!

Dieta pentru „fermieri”
Ai nevoie de o dieta saraca in grasimi si-ti prieste sa mananci putin si des, cu multe gustari intermediare. Daca faci parte din aceasta categorie, poti adopta o dieta adecvata care sa te tina departe si de o serie de boli specifice acestui tip de metabolism: cancer, afectiuni autoimune si maladia Alzheimer.
Consuma: legume, fructe, branzeturi slabe, cereale integrale, paste.
Model de meniu:
•Mic dejun: un pahar cu fresh de portocale, un iaurt degresat, un castronel de cereale integrale.•Pranz: salata de rosii, ceapa, castraveti, peste la cuptor, un bol mic de salata de fructe asortate.•Cina: o portie de supa de zarzavat, piept de pui la gratar, o felie de branza slaba, paine cu seminte.SFAT: Salatele de legume, crude sau la abur, supele si preparatele la cuptor sunt aliatele tale!

Dieta pentru „vanatori”
Ai nevoie de un regim bazat pe proteine si vegetale. Te simti mai bine daca mananci mai rar, o data sau de maximum doua ori pe zi. Urmand dieta potrivita, vei evita si anumite afectiuni, cu mare incidenta asupra categoriei din care faci parte: bolile cardiovasculare si diabetul.
Consuma: carne, fructe de mare, peste, oua, fasole boabe, verdeturi.
Model de meniu:
•Mic dejun: un ou fiert tare sau doua felii de sunca cu un ardei gras, o rosie, un morcov.•Pranz si cina: carne de pui sau vita cu salata de varza sau salata verde.SFAT: Micul dejun nu e obligatoriu, dar pranzul si cina sa fi e o combinatie de carne la gratar si legume!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dinti mai albi cu ingrediente naturale. Vezi beneficiile lamaii

URMĂTORUL ARTICOL

CSMS a pierdut, scor 3-1, meciul in deplasare cu Steaua Bucuresti, desi a deschis scorul din penalty. Steaua se detaseaza in clasamentul Ligii I de fotbal

Ultimele știri de la Sanatate