ULTIMĂ ORĂ:

Vezi detalii despre numarul de locuri si inscrierile in clasa pregatitoare si clasa intai la Iasi

Vezi detalii despre numarul de locuri si inscrierile in clasa pregatitoare si clasa intai la Iasi
Citit : 10 views Comentariu

 

 

 

Potrivit unui anunt facut de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, la nivelul judetului, pentru anul scolar 2014 – 2015 vor exista in jur de 390 de clase pregatitoare, in care vor fi cuprinsi aproximativ 8.500 de elevi.

Dintre acestia, in jur de 2.400 vor fi cuprinsi in 89 de clase la nivelul municipiului Iasi. La clasa I, vor exista la nivel judetean de asemenea 390 de clase, in care vor fi cuprinsi in jur de 8.500 de elevi.

 

„A sosit metodologia oficiala a Ministerului Educatiei Nationale de inscriere la clasa pregatitoare si intai. Acest proces va incepe pe data de 24 februarie. Astfel, copiii ce implinesc 6 ani pana la 31 august 2014 pot opta fie pentru clasa pregatitoare, fie pentru clasa intai, asta in functie de evaluarile psiho-somatice la care vor fi supusi micutii. Circumscriptiile raman aceleasi ca anul trecut. Ca noutate, liceul Miron Costin, care renuntase la a mai organiza clasa pregatitoare a revenit asupra deciziei si va avea o clasa de acest gen.

 

De asemenea, in evidentele noastre figureaza aproximativ 8.500 de copii care ar trebui sa se inscrie la clasa pregatitoare. De asemenea, in municipiul Iasi vor fi 89 de clase, ceea ce insumeaza 2.496 de locuri, iar in judetul Iasi 393 de clase. In functie de solicitari va putea fi suplimentat numarul de locuri. Vreau sa mai spun ca deja foarte multi parinti au inceput sa-si faca inclusiv buletine noi pentru ca prescolarii sa poata intra la scoala dorita. Speram ca acest lucru sa nu creeze totusi probleme si sa deregleze sistemul inscrierilor”, a declarat prof.dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ Iasi.

bzi.ro