stickley

Vezi povestea unui hacker, Jim Stickley, care desi a jefuit peste 1000 de banci, nu a fost prins in fapt

Jim Stickley este un hacker “cu acte în regulă”. A “jefuit” peste 1.000 de bănci şi cu toate acestea nu a fost prins în fapt. Cum se face însă că milioane de oameni sunt mai în siguranţă datorită lui?
Bănci, instituţii de stat şi corporaţii îl angajează pe Jim Stickey pentru a le testa sistemele de securitate.
Pentru a jefui o bancă, Stickey se deghizează uneori în femeie de serviciu. Angajaţii îi permit astfel accesul în birourile lor sau în seifuri. Odată ce are acces, Stickley plasează dispozitive wireless prin care “fură” numere de credit de card, numere de conturi şi alte date personale.
O altă deghizare la care Stickey apelează deseori în job-ul său este cea de pompier. „Am comandat online insigne de pompieri pentru fiecare stat. Nimeni nu se uită la insigne”, spune Stickley. El poartă uniforme autentice, cumpărate din orice magazin specializat. Pentru a-şi interpreta rolul cât mai realist, Stickey poartă o staţie radio şi are întotdeauna un om în afara clădirii, care interceptează date reale de la secţii de poliţie.
„De asemenea ataşăm anumite dispozitive în birourile angajaţilor cu care intrăm în reţelele informatice. Putem să accesăm aceste reţele chiar şi din locul parcare, odată ce am plasat dispozitivele în clădire”, mai spune Stickley.
Ceea ce face Stickey nu este ilegal. Înainte de a jefui băncile, obţine permisie legală pentru a intra în clădiri. Nimeni nu ştie însă ce pune la cale.
În 20 de ani de când Stickley practică această meserie, niciodată nu a fost prins. A fost o singură dată aproape de a fi prins, când o echipă de curăţenie a sesizat poliţia.
“Oamenii au impresia că hackerii acţionează doar la nivel tehnologic, dar nu se întâmplă mereu aşa”, a spus Stickley.
De-a lungul timpului, Joe a îmbunătăţit indirect sistemul de securitate al multor bănci.
Sfatul lui Joe pentru oamenii de rând este să foloseasă serviciile de banking online.”Îţi oferă aceaşi siguranţă, sau risc ca şi ATM-urile „, spune Stickley.
Jim Stickley este un hacker “cu acte în regulă”. A “jefuit” peste 1.000 de bănci şi cu toate acestea nu a fost prins în fapt. Cum se face însă că milioane de oameni sunt mai în siguranţă datorită lui?

Jim Stickley este un hacker “cu acte în regulă”. A “jefuit” peste 1.000 de bănci şi cu toate acestea nu a fost prins în fapt. Cum se face însă că milioane de oameni sunt mai în siguranţă datorită lui?

Bănci, instituţii de stat şi corporaţii îl angajează pe Jim Stickey pentru a le testa sistemele de securitate.Pentru a jefui o bancă, Stickey se deghizează uneori în femeie de serviciu. Angajaţii îi permit astfel accesul în birourile lor sau în seifuri. Odată ce are acces, Stickley plasează dispozitive wireless prin care “fură” numere de credit de card, numere de conturi şi alte date personale.O altă deghizare la care Stickey apelează deseori în job-ul său este cea de pompier. „Am comandat online insigne de pompieri pentru fiecare stat. Nimeni nu se uită la insigne”, spune Stickley. El poartă uniforme autentice, cumpărate din orice magazin specializat. Pentru a-şi interpreta rolul cât mai realist, Stickey poartă o staţie radio şi are întotdeauna un om în afara clădirii, care interceptează date reale de la secţii de poliţie.

„De asemenea ataşăm anumite dispozitive în birourile angajaţilor cu care intrăm în reţelele informatice. Putem să accesăm aceste reţele chiar şi din locul parcare, odată ce am plasat dispozitivele în clădire”, mai spune Stickley.Ceea ce face Stickey nu este ilegal. Înainte de a jefui băncile, obţine permisie legală pentru a intra în clădiri. Nimeni nu ştie însă ce pune la cale.În 20 de ani de când Stickley practică această meserie, niciodată nu a fost prins. A fost o singură dată aproape de a fi prins, când o echipă de curăţenie a sesizat poliţia.“Oamenii au impresia că hackerii acţionează doar la nivel tehnologic, dar nu se întâmplă mereu aşa”, a spus Stickley.De-a lungul timpului, Joe a îmbunătăţit indirect sistemul de securitate al multor bănci.Sfatul lui Joe pentru oamenii de rând este să foloseasă serviciile de banking online.”Îţi oferă aceaşi siguranţă, sau risc ca şi ATM-urile „, spune Stickley.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Fostul deputat de Iasi, doctorul Tudor Ciuhodaru, trage semnalul de alarma in legatura cu numarul mare de apeluri false la numarul de urgenta 112

URMĂTORUL ARTICOL

Micul Print de Antoine de Saint-Exupery, considerat un fenomen editorial planetar, a sarbatorit de curand 70 de ani de la publicarea sa in Statele Unite. Vezi cate exemplare s-au vandut in cei 70 de ani de existenta

Ultimele știri de la International