meteo_toamna

Vezi prognoza meteo pentru saptamana 9-15 septembrie 2013

Meteorologii anunta vreme frumoasa pentru zilele urmatoare.

Meteorologii anunta vreme frumoasa pentru zilele urmatoare.

Saptamana incepe cu valorile termice specifice perioadei in care ne aflam, insa a doua parte a saptamanii va aduce o vreme in general instabila, cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, la inceput in jumatatea de vest a tarii, apoi si in celelalte regiuni.

Duminica, vremea ramane frumoasa, iar temperaturile se apropie de cele normale pentru aceasta data. Vorbim de maxime de la 20 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei pana la 29 de grade in Lunca Dunarii. Cativa nori vor umbri trecator soarele in regiunile estice, sud-estice si pe la munte, unde nu este exclus sa lase si cativa stropi de ploaie, in timp ce in restul tarii soarele va straluci nestingherit. Vantul se agita putin prin Moldova si Dobrogea, dar fara sa fie suparator, asa ca va puteti face planuri sa petreceti ziua de sarbatoare in aer liber.

Saptamana incepe cu valorile termice specifice perioadei in care ne aflam. Astfel, amiazazilei de luni vine cu temperaturi de la 20 in Delta pana la 29 de grade in Oltenia. Soarele domina cerul pe intreg parcursul zilei si numai spre seara si in cursul noptii se inmultesc norii in regiunile vestice, sud-vestice si la munte, unde pe alocuri vor lasa ploi, cu tunete si fulgere. Vantul va avea intensificari trecatoare, mai ales in zona Banatului.

Marti, norii castiga mai mult teren in vestul, centrul si nordul tarii, unde din cand in cand se mai arata si soarele. Totodata inmultesc si aversele insotite de descarcari electrice. Acestea isi fac aparitia local pe la munte, pe arii restranse in regiunile intracarpatice si numai izolat in restul zonelor. Vantul nu are excese, iar temperaturile maxime, in scadere in regiunile vestice, vor fi cuprinse intre 18 grade in Maramures si 30 de grade in sudul Munteniei.

A doua parte a saptamanii va aduce o vreme in general instabila, cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, la inceput in jumatatea de vest a tarii, apoi si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 30 de grade pe parcursul zilei de miercuri, adica o vreme mai calda pentru a doua decada a lunii septembrie, dar spre weekend vremea schimba din nou foaia si incepe sa se racoreasca. Va continua sa ploua la munte si local in celelalte regiuni.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Controversatul proiect Rosia Montana ar urma sa aduca statului roman miliarde de dolari, potrivit estimarilor Guvernului

URMĂTORUL ARTICOL

Papa Francisc a mobilizat catolicii din lumea intreaga pentru o zi de post impotriva oricarei solutii militare in Siria, extinzandu-si apelul la toate confesiunile si la cei necredinciosi

Ultimele știri de la Actualitate