Vezi top 5 cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania!

 

 

 

Perioada sărbătorilor de iarnă este dominată anul acesta de unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun de până acum, organizate în toate marile oraşe din România.

Organizatorii vor să atragă turiştii şi localnicii prin bunătăţi tradiţonale româneşti, obiecte de artizanat, colinde sau decoruri de poveste. Facem astăzi o trecere în revistă a unora dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din 2013 de la noi din ţară.

 

Târgul de Crăciun de la Sibiu

 

Deschis pe 22 noiembrie 2013, Targul de Craciun din Piața Mare din Sibiu a fost inspirat anul acesta după cel din Viena. Cu un parc de distracţii special amenajat, ateliere ale lui Moş Crăciun, mărginit de căsuţe cu bunătăţi şi acoperit cu o plasă de luminiţe, târgul sibian îşi aşteaptă vizitatorii până pe 26 decembrie, zilnic, între orele 10:00 şi 21:00. În apropiere a fost amenajat un patinoar, pentru cei care vor să se destindă pe gheaţă. În cadrul târgului sunt organizate concerte corale sau spectacole de teatru pentru copii.

 

Bucharest Christmas Market

 

Înscris în reţeaua Christmas Markets, ce cuprinde unele dintre cele mai importante târguri europene, Bucharest Christmas Market este târgul oficial de Crăciun al Primăriei Capitalei. Deschis în perioada 6 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui, evenimentul este, spun organizatorii, dedicat tuturor categoriilor de public. Casa lui Moş Crăciun, caruselul pentru copii şi bradul frumos împodobit sunt mărginite de căsuţe unde sunt scoase la vânzare bunătăţi tradiţionale româneşti dar şi obiecte de artizanat, costume şi măsti tradiţionale, podoabe de Crăciun şi altele. Tot aici se pot dona cărţi şi jucării pentru copiii fărtă posibilităţi materiale şi, periodic, se pot asculta concerte.

 

Târgul de Crăciun Cluj Napoca

 

Deschis pe 2 decembrie, cu pationar, carusel, cu 30 căsuţe cu turtă dulce, vin cald, produse tradiţionale şi ornamente de Crăciun, Targul din Cluj Napoca îşi aşteaptă vizitatorii până pe 23 decembrie, zilnic începând cu ora 10:00. Cei mici se pot bucura de Căsuţa şi de trenuleţul lui Moş Crăciun, iar în fiecare seară de la 18:30 sunt organizate concerte de colinde sau ale unor trupe şi artişi cunoscuţi.

 

Târgul de Craciun din Iaşi

 

Pe pe bulevardul Ştefan cel Mare şi pe strada Costache Negri din Iaşi a fost deschis pe 13 decembrie primul Târg de Craciun din Iaşi, organizat de Consiliul Judeţean. Până pe 22 decembrie 2013, zilnic între orele 9:00 şi 20:00, aproximativ 50 de producători şi comercianţi din toată ţara îi aşteaptă pe vizitatori cu produse din carne, brânzeturi, dulciuri, vin fiert, decoraţiuni, produse de artizanat şi brazi în ghivece. Seara, între 17.00 şi 18.00, sunt organizate momente artistice de către Teatrul „Luceafărul“ şi Filarmonica „Moldova“.

 

Târgul de Craciun din Timişoara

În Piaţa Victoriei, parcarea Modex şi pe strada Mărăşeşti din Timişoara au fost amplasate peste 90 de căsuţe; o ieslee reprezentând scena Naşterii Domnului, un Moş Crăciun uriaş, un om de zăpadă din beteală luminoasă şi mai mulţi brazi şi-au făcut de asemenea apariţia în centrul oraşului de pe Bega. Toate fac parte din a VII-a ediţie a Târgului de Crăciun din Timişoara. Deschis între 1 decembrie 2013 şi 05 ianuarie 2014, târgul găzduieşte şi spectacole folclorice şi momente artistice destinate copiilor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Spectacol Magia Craciunului, sambata 21 decembrie, la Ateneul Tatarasi

URMĂTORUL ARTICOL

Doliu in lumea artistilor! Actorul Nae Lazarescu a murit la varsta de 72 de ani

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in