Gustarile dintre mese sunt foarte importante atunci cand esti la dieta pentru ca te pot ajuta sa faci fata mai usor poftelor care te bantuie la fiecare colt de strada. Sa vedem cum se prezinta topul celor mai bune alimente care scad apetitul:
Merele, indiferent de culoare sau soi, sunt excelente pentru a reduce senzatia de foame datorita fibrelor solubile pe care le contin, inclusiv pectina, care ajuta la completarea sentimentului de plenitudine. In plus, s-a demonstrt stiintific faptul ca un consum regulat de mere ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange, impiedicand instalarea diabetului, si la cresterea nivelului de energie.
Ardeiul iute accelereaza metabolismul si procesul de ardere a caloriilor, dar te poate impiedica sa „iti pui frana” atunci cand iei masa, scazand astfel sansele de supraalimentare si obezitate.
Ghimbirul stimuleaza digestia, calmeaza cramepele stomacale si reduce senzatia de foame.
Migdalele sunt pline de antioxidanti, vitamina E si magneziu, elemente esentiale pentru mentinerea starii de sanatate si care suprima pofta de mancare, devenind astfel aliati in curele de slabire..
Ceaiul verde reduce pofta de dulce sau sarat iar catehinele din frunze impiedica dezvoltarea celulelor grase din tesuturi, reducand astfel depozitele de grasime. De asemenea, regleaza nivelul de zahar din sange si „infraneaza” senzatia de foame.
Ovazul contine carbohidrati cu eliberare treptata in organism si te face sa te simti satula chiar si la cateva ore dupa ce l-ai consumat la micul dejun, de exemplu. Pe langa asta, ovazul este bogat in fibre care ajuta la un tranzit intestinal sanatos si favorizeaza eliminarea toxinelor, impiedicand in acest mod aparitia bolilor cardiovasculare si a depunerilor de colesterol „rau” pe arterele de sange.
Sucul de legume cum ar fi morcovii, telina, castravetii, rosiile etc. este foarte sanatos si pline de vitamine, antioxidanti si minerale, care ajuta la energizarea, tonifierea si detoxifierea organismului.
Legumele verzi au mare valoare nutritiva, putine calorii si tin de foame, asa ca nu le evitati sub nicio forma.
Semintele de in reprezinta o combinatie perfecta de acizi grasi si fibre solubile, care ajuta la controlarea senzatiei de foame. Le poti adauga in iaurturi, salate, ciorbe etc.
Si nu in ultimul rand nu uitati sa va hidratati cu apa din belsug: un studiu recent arata ca persoanele care beau 2 pahare cu apa inainte sa ia masa, consuma alimente mai slab calorice, cam cu 90 de calorii mai putin decat in mod normal. In plus, pe perioada verii, apa este cea mai buna cale sa te mentii hidratata.
Gustarile dintre mese sunt foarte importante atunci cand esti la dieta pentru ca te pot ajuta sa faci fata mai usor poftelor care te bantuie la fiecare colt de strada.
Gustarile dintre mese sunt foarte importante atunci cand esti la dieta pentru ca te pot ajuta sa faci fata mai usor poftelor care te bantuie la fiecare colt de strada.
Sa vedem cum se prezinta topul celor mai bune alimente care scad apetitul:
Merele, indiferent de culoare sau soi, sunt excelente pentru a reduce senzatia de foame datorita fibrelor solubile pe care le contin, inclusiv pectina, care ajuta la completarea sentimentului de plenitudine. In plus, s-a demonstrt stiintific faptul ca un consum regulat de mere ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange, impiedicand instalarea diabetului, si la cresterea nivelului de energie.
Ardeiul iute accelereaza metabolismul si procesul de ardere a caloriilor, dar te poate impiedica sa „iti pui frana” atunci cand iei masa, scazand astfel sansele de supraalimentare si obezitate.
Ghimbirul stimuleaza digestia, calmeaza cramepele stomacale si reduce senzatia de foame.
Migdalele sunt pline de antioxidanti, vitamina E si magneziu, elemente esentiale pentru mentinerea starii de sanatate si care suprima pofta de mancare, devenind astfel aliati in curele de slabire..
Ceaiul verde reduce pofta de dulce sau sarat iar catehinele din frunze impiedica dezvoltarea celulelor grase din tesuturi, reducand astfel depozitele de grasime. De asemenea, regleaza nivelul de zahar din sange si „infraneaza” senzatia de foame.
Ovazul contine carbohidrati cu eliberare treptata in organism si te face sa te simti satula chiar si la cateva ore dupa ce l-ai consumat la micul dejun, de exemplu. Pe langa asta, ovazul este bogat in fibre care ajuta la un tranzit intestinal sanatos si favorizeaza eliminarea toxinelor, impiedicand in acest mod aparitia bolilor cardiovasculare si a depunerilor de colesterol „rau” pe arterele de sange.
Sucul de legume cum ar fi morcovii, telina, castravetii, rosiile etc. este foarte sanatos si pline de vitamine, antioxidanti si minerale, care ajuta la energizarea, tonifierea si detoxifierea organismului.
Legumele verzi au mare valoare nutritiva, putine calorii si tin de foame, asa ca nu le evitati sub nicio forma.
Semintele de in reprezinta o combinatie perfecta de acizi grasi si fibre solubile, care ajuta la controlarea senzatiei de foame. Le poti adauga in iaurturi, salate, ciorbe etc.
Si nu in ultimul rand nu uitati sa va hidratati cu apa din belsug: un studiu recent arata ca persoanele care beau 2 pahare cu apa inainte sa ia masa, consuma alimente mai slab calorice, cam cu 90 de calorii mai putin decat in mod normal. In plus, pe perioada verii, apa este cea mai buna cale sa te mentii hidratata.