Vezi traditii si obiceiuri de Craciun in plan international!

 

 

 

 Craciunul in plan international

 

1. Japonia

 

În timp ce în mai toată lumea gospodinele se spetesc să pregătească tot felul de bunătăţi pentru masa de Crăciun, în Japonia doamnele pot sta liniştite. Asta pentru că de ani buni încoace masa tradiţională este alcătuită din preparate de la KFC.

 

Tradiţia a pornit din cauza zvonurilor că mâncarea tradiţională de Crăciun la americani este puiul prăjit. Pentru a prinde o masă la KFC în ziua Crăciunului, japonezii trebuie să facă rezervare.

 

2. Cehia

 

Crăciunul poate aduce veşti bune pentru celibatarele din Cehia. Este nevoie doar de o pereche de pantofi. Procedura este simplă. O fată singură trebuie să meargă în timpul zilei afară, să se aşeze cu spatele la uşa casei şi să arunce peste umăr un pantof. Dacă aterizează cu vârful spre uşă, înseamnă că se va căsători în următorul an, iar dacă va ateriza cu călcâiul spre uşă, va rămâne celibatară.

 

3. Norvegia

 

Norvegienii cred că în Ajunul Crăciunului vrăjitoarele fac legea. Din această cauză, toţi norvegienii îşi ascund preventiv toate măturile, pentru ca spiritele şi vrăjitoarele rele să nu poată călători pe ele.

 

4. Venezuela

În săptămâna dinaintea Crăciunului, venezuelenii obişnuiesc să meargă în fiecare dimineaţă la biserică.

 

Tot în Venezuela, toate străzile din capitala Caracas sunt închise în Ajunul Crăciunului, pentru că toată lumea merge la biserică pe patine cu rotile.

 

5. Austria

 

În Austria, Sfântul Nicolae are un duşman pe care localnicii îl numesc Krampus. 

 

Krampus este un personaj demonic care are sarcina să-i pedepsească, chiar înainte de Crăciun, pe copiii răi, care nu au fost cuminţi.

 

În această perioadă, bărbaţi îmbrăcaţi în demoni cutreieră străzile cu un bici şi un sac în mână urmărind să strângă copiii răi şi să-i ducă în iad.

 

 

6. Spania

 

În multe culturi există tradiţia Scenei Naşterii, dar în Spania, Portugalia şi Italia este puţin mai aparte. În aceste ţări a devenit o tradiţie ca pe lângă cei trei magi, Maria, Iosif şi pruncul Iisus în Scena Naşterii să mai fie inclus un personaj: o figurină care îşi face nevoile şi care poate fi chiar reprezentarea unei vedete. Printre cele mai căutate figurine sunt cele cu Barack Obama.

 

7. Groenlanda

 

În Groenlanda există un obicei pentru care trebuie să ai un stomac tare. Momentul Kiviak presupune să mănânci o pasăre moartă, din care în prealabil ai scos măruntaiele putrezite în ultimele câteva luni în care a stat îngropată în pământul îngheţat.

 

8. Guatemala

 

Locuitorii din Guatemala cred că spiritele rele trăiesc în colţurile murdare şi întunecate din casă. Aşa că, ei petrec săptămâna dinaintea Crăciunului curăţându-şi casa. 

 

Tot gunoiul colectat este pus într-un loc, în vârf se pune un simbol al diavolului şi apoi se dă foc.

 

Obiceiul a fost denumit „Arderea Diavolului” şi este modalitatea prin care guatemalezii cred că pot petrece Crăciunul fără diavol.

 

9. Suedia

 

 

 

În Suedia, există Gävle Goat.

 

Este vorba despre o structură în formă de ţap care este ridicată în oraşul Gävle în fiecare an în preajma Crăciunului, iar tradiţia prevede ca lumea să încerce să-l ardă din temelii. Asta spre necazul autoritpţilor locale, care în fiecare an încearcă să împiedice desfăşurarea ritualului.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata mesajul de Craciun al Presedintelui Traian Basescu pentru romani

URMĂTORUL ARTICOL

Vremea ramane destul de calda pentru aceasta perioada pana dupa Revelion. Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Ultimele știri de la Actualitate