Viceprimarul Cezar Baciu dispare din Consiliul Local! Primarul Mihai Chirica forțează mai multe PUZ-uri pe ultima sută de metri

/

Plenul Consiliului Local Iași se va reuni la finalul acestei luni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea dde zi vor figura aproape 50 de proiecte de hotărâre. Aceasta va fi probabil ultima ședință ordinară a viceprimarului Cezar Baciu, recent exclus din USR, care astfel își va pierde mandat de ales local.

Ședință ordinară cu zeci de proiecte pe ordinea de zi la Primăria Iași. Printre cele aproape 50 de proiecte de hotărâre, plenul Consiliului Local Iași va analiza foarte multe planuri urbanistice zonale, proiecte care mereu au stârnit dispute printre consilierii locali. De altfel, municipalitatea pare că a introdus mai multe PUZ-uri pe ordinea de zi pentru a le trece înainte ca viceprimarul Cezar Baciu să își părăsească funcția după ce și-a pierdut mandatul. Majoritatea din CL a fost asigurată tocmai de votul luI Baciu, răsplătit cu funcția de viceprimar. Cum acesta și-a pierdut funcția, voturile din CL vor fi extrem de sensibile de acum înainte.

Zeci de proiecte pe ordinea de zi la CL Iași

Consilierii vor discuta, printre altele despre rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli de la Salubris SA, Ecopiața SA, Compania de Transport Public SA, aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului lași și a Zonei Metropolitane 2021-2023, un proiect de hotărâre privind aprobarea Planuluide Mobilitate Urbana Durabila pentru polul de creștere lași în perioada post 2020. Consilierii vor mai discuta și despre un proiect privind regenerarea urbană a centrului orașului.

Ce înseamnă regenerarea urbană a Iașului?

Reprezentanții primăriei au și explicat în ce constă acest ultim proiect ce va fi discutat de plenul Consiliului Local Iași.

„Proiectele de regenerare urbană integrată acoperă un spectru larg de intervenții și de situații și care sunt complementare și sunt corelate cu programele de dezvoltare economico-socială și de mediu a localităților, precum și cu viziunea de amenajare a teritoriului de urbanism. Limita de regenerare urbană vizează o parte din zona centrală a municipiului lași, respectiv o parte din zona aferentă bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt și a zonelor adiacente. Se propun o serie de intervenții al căror scop este extinderea infrastructurii de spații publice și semipublice cu acces nelimitat sau parțial limitat. În urma analizei urbane s-a observat necesitatea ca zona centrală a municipiului lași să urmeze o anumită direție de dezvoltare, spre punerea in valoare a bogăției cultural-istorice și arhitectural-urbanistice, prin restaurarea clădirilor istorice și extinderea spatiilor pietonale”, se arată în proiectul de hotărâre.

Număr uriaș de PUZ-uri la Consiliul Local

De asemenea, pe ordinea de zi vor apărea planuri urbanistice zonel privinc case, blocuri și spații comerciale în mai multe zone din municipiu. Sunt vizate zone precum Tabacului (Dacia), Ștefan Popescu, Viticultori- Copou), Bucium, dar și alte cartiere. În plus, pe ordinea de zi vor apărea și alte proiecte de hotărâre privind unele investiții ale municipalității despre care se vorbește de ani buni și care încă nu au fost finalizate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Noi promisiuni de investiții pe drumurile județene! Credite de angajament de zeci de milioane lei pentru modernizarea șoselelor

URMĂTORUL ARTICOL

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași anunță închiderea proiectului „PREGĂTIT PENTRU VIITOR”

Ultimele știri de la Actualitate