Cezar Baciu, viceprimarul Iașului
Cezar Baciu, viceprimarul Iașului, nu are absolut nicio avere

Viceprimarul Iașului Cezar Baciu trăiește de pe o lună la alta, din salariu. Ce avere are viitorul fost membru al USR

Cezar Baciu, viceprimarul Iașului pus printr-o conjuctură nu are o avere care să-l fi făcut să schimbe pasta la pix. Conform declarației depuse pe site-ul Primăriei Iași, viceprimarul trăiește de pe o lună pe alta din salariu.

Baciu nu se poate compara cu șeful său, Mihai Chirica ce deține câteva mii bune de metri pătrați de teren, mai multe conturi bancare și imobile. Dacă la Chirica, experiența este ce l-a făcut să fie atât de bogat, despre Baciu nu se poate spune că ar avea vreuna.

Viceprimarul Iașului Cezar Baciu nu are o avere considerabilă

Averea viceprimarului Iașului Cezar Baciu este inexistentă. În declarația de avere depusă pe 8 iunie 2023 este aproape albă, cu mici excepții.  La capitolul imobile, Cezar Baciu nu deține nici măcar un apartament, stând cel mai probabil în chirie. Viceprimarul USR este destul de dator la două bănci. Baciu are contractate două credite, ambele la Banca Transilvania și ambele cu o valoare de câte 25.000 de lei fiecare. Primul credit este contractat în 2021 și are data scadentă în 2023. Al doilea, contractat în 2022, are data scadentă tot în 2023.

Singurul venit înregistrat în cursul anului 2022 este salariul pe care îl primește de la Primăria Iași în valoare de aproximativ 148.000 de lei. Făcând o analiză, Baciu nici măcar nu se aproprie de veniturile pe care le are al doilea viceprimar, Daniel Juravle. Dar despre viceprimarul liberal vom vorbi într-o ediție viitoare, dar ca un indiciu, vă spunem doar că acesta este acționar în mai multe firme și este un pasionat de criptomonede.

Cum a ajuns Cezar Baciu viceprimar?

Cezar Baciu a ajuns consilier local, iar ulterior viceprimar printr-o conjunctură favorabilă. În Consiliul Local Iași acesta a intrat după ce s-a eliberat un loc, fiind trecut pe lista de rezerve. Ulterior, după ce a ajuns în Executivul municipiului, Baciu a trădat USR-ul, votând mai multe proiecte liberale.

Situația a fost una simplă pentru oportunistul de serviciu. PNL+PMP nu aveau suficiente voturi pentru a face o alianță, iar în lipsa vreunui sprijin din parte social democraților sau USR-iştilor, Mihai Chirica i-a oferit postul de viceprimar în schimbul votului pe proiectele viitoare. USR-ul l-a exclus pe Baciu din partid dar acesta a atacat decizia în instanță. Cum la noi procesele se întind pe mai mulți ani, sunt tot mai multe șanse ca acesta să rămână încă în funcție până la alegerile locale viitoare.

Așadar, viceprimarul Cezar Baciu este un om modest, conform declarației de avere, și se bucură de încă un aproximativ un an în funcție. Cel mai probabil, mandatul actual va fi primul și ultimul pentru omul politic Baciu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

82 de ani de la Pogromul de la Iași. Mărturii terifiante ale supraviețuitorilor masacrului din 1941 – Galerie Foto

URMĂTORUL ARTICOL

253 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 23 – 27 iunie 2023

Ultimele știri de la Actualitate