viecprimarul_chirica_grupul_made_in_iasi

Viceprimarul Mihai Chirica vrea promovarea agresiva pentru produsele fabricate in Iasi: „Vom face targ de promovare a produselor pe Stefan cel Mare pana ucidem concurenta”

La Iaşi a luat fiinţă un grup de iniţiativă format din câţiva oameni de afaceri din rândul procesatorilor de carne, confecţiilor metalice sau producători de textile, care intenţionează să pună bazele unui program de promovare a produselor locale.

La Iaşi a luat fiinţă un grup de iniţiativă format din câţiva oameni de afaceri din rândul procesatorilor de carne, confecţiilor metalice sau producători de textile, care intenţionează să pună bazele unui program de promovare a produselor locale. Iniţiativa este cât se poate de lăudabilă, dar nu se ştie cât de incisivă va fi promovarea şi susţinerea acesteia, în condiţiile în care proiectul privind pieţele tradiţionale din municipiu nu mai funcţionează, ca de altfel nici proiectele similare anterioare „Fabricat în Iaşi” sau „Produs în Iaşi”.

„Vom încerca să promovăm produsele locale pe orice cale, mai mult sau mai puţin evident într-un naţionalism local feroce. Vom face târg de promovare a produselor pe Ştefan cel Mare, până ucidem concurenţa. Noi trebuie să obţinem interesul nostru. Nu-l vom putea însă ajuta pe producător cu spaţii, pentru că nu ne lasă legea. S-ar considera că este ajutor de stat şi nu poţi crea facilităţi de această natură unui agent economic. Facilitatea economică nu o poţi susţine în mod direct ca autoritate publică, decât prin nişte măsuri fiscale, şi acestea foarte limitate. Nu putem lua bani din bugetul local să-i dăm oricui pentru a-i crea vreo facilitate la transportul mărfii sau să-i plătim chiria pe un spaţiu. Putem, în schimb, din ceea ce reprezintă venitul propriu, să nu percepem chirie”, a explicat viceprimarul Mihai Chirica. Concret, municipalitatea doreşte organizarea, chiar din acest an, pe bulevardul pietonal Ştefan cel Mare, a unor târguri de produse exclusiv autohtone, cu o perioadă cât mai scurtă între ele, astfel încât producătorii ieşeni să poată fi cunoscuţi şi, uşor-uşor, să-şi facă o piaţă de desfacere nu numai la nivel local.

ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primaria Iasi scoate la licitatie trei spatii comerciale din Pasajul „Sfanta Vineri” de la Hala Centrala. Afla cum poti intra in posesia lor

URMĂTORUL ARTICOL

Modificarea Constitutiei ar putea schimba complet fata politicii romanesti. Votul la 16 ani si un singur mandat pentru presedinte – vezi si alte propuneri indraznete

Ultimele știri de la Actualitate