executorul_calin_dan_pipernea_iasi_arestat_preventiv

(VIDEO)Avocatul Calin Dan Pipernea, fost executor judecatoresc, a fost arestat aseara (12.03.2013) de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi! Este acuzat ca a luat 8 miliarde lei din conturile Primariei Iasi fara nici un drept

Calin Dan Pipernea, in prezent avocat in cadrul Baroului Iasi, a fost arestat ieri seara de magistratii de la Curtea de Apel Iasi pentru ca ar fi obtinut ilegal suma de 789.580 lei din conturile Primariei Iasi in perioada in care era executor judecatoresc.

Calin Dan Pipernea, in prezent avocat in cadrul Baroului Iasi, a fost arestat ieri seara de magistratii de la Curtea de Apel Iasi pentru ca ar fi obtinut ilegal suma de 789.580 lei din conturile Primariei Iasi in perioada in care era executor judecatoresc.

 Acuzatiile aduse lui calin Dan Pipernea sunt : abuz in serviciu, fals intelectual, instigare la fals si spalare de bani. In fata judecatorilor, barbatul a sustinut ca tot ce se intamplat tine de civil, nu de penal si ca nu este vinovat cu nimic in toata aceasta poveste. Ieri, Calin Pipiernea a fost citat la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA) pentru a da declaratie in acest dosar care se afla in lucru din toamna anului 2011. Discutiile s-au aprins cam tare intre el si procurorul de caz si s-a ajuns la retinere si propunerea la arestare preventiva.

Toată istoria a pornit de la un dosar de retrocedare. Ieşeanca Viorela Cătălina Lacatusu a solicitat restituirea unui teren de 4.300 mp din strada Decebal numărul 7, cumpărat în 1943 de familia sa şi apoi expropriat de comunişti. Cum răspunsul Primăriei nu i-a fost pe plac, femeia s-a adresat judecătorilor, care, în 2006, au dispus anularea deciziei municipalităţii şi acordarea de măsuri reparatorii în echivalent. In 2011, Pipernea a trecut la executarea silită.

Pentru a obliga Primăria să achite 789.580 de lei, acesta i-a pus poprire pe conturi. Felul în care a procedat l-a adus însă în vizorul şefilor UNJR. Aceştia i-au reproşat că „nu a respectat dispoziţiile OG 22/2002, privind executarea obligaţiilor de plată ale instituţiilor publice stabilite prin titluri executorii, şi nu a emis somaţia prealabilă cu termen de şase luni”, „a dispus efectuarea unei expertize (pentru stabilirea sumei – n.r.), în condiţiile în care aceasta e atributul exclusiv al instanţei”, „nu a citat părţile la distribuirea sumelor”, dar şi perceperea unui onorariu de succes.

 În consecinţă, pentru „săvârşirea unor fapte care aduc atingere onoarei, probităţii profesionale ori bunelor moravuri” şi „întârziere sistematică şi neglijenţă în efectuarea unor lucrări”, executorul a fost exclus din profesie. Excludurea a avut loc pe data de 5 niembrie 2012. Ulterior, a reintrat in avocatura.

Dosarul va fi extins si cu privire la judecatorii care au dat solutii in aceasta speta. In primul rand, decizia din 2006 era deja perimata in anul 2011 si nu mai putea fi pusa in aplicare.
Mai mult, Oana Pipernea, actuala sotie a lui Calin Pipernea este implicata si ea in aceasta poveste. In calitate de judecator la Sectia Civila a Judecatoriei Iasi, Oana Pipernea i-a trimis pe mail o hotarare care nu era inca publicata pe portal.

agendadeiasi.ro

{source}
<div id=”video_24292″><object width=”560″ height=”416″><param name=”movie” value=”http://video.bzi.ro/public/player.v2.swf”><param name=”flashvars” value=”image=http://video.bzi.ro/public/media/imgs/72/_98446aff0231e24f44e8c7233b7ba8fb.jpg&file=http://files.bzi.ro/videos/72/2867db497be8fb7b05a69960bdde7308.flv&skin=http://video.bzi.ro/public/flv_skin.swf?x=4&stretching=fill&logo=http://video.bzi.ro/public/images/logo_player.png&bufferlength=10″><embed src=”http://video.bzi.ro/public/player.v2.swf” width=”560″ height=”416″ type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” quality=”high” bgcolor=”#FFFFFF” flashvars=”image=http://video.bzi.ro/public/media/imgs/72/_98446aff0231e24f44e8c7233b7ba8fb.jpg&file=http://files.bzi.ro/videos/72/2867db497be8fb7b05a69960bdde7308.flv&skin=http://video.bzi.ro/public/flv_skin.swf?x=4&stretching=fill&logo=http://video.bzi.ro/public/images/logo_player1.png&bufferlength=10″></embed></object></div>
{/source}

sursa video: Buna Ziua Iasi

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Romanii condamnati in Belgia ar putea sa ispaseasca anumite pedepse in Romania ca urmare a implementarii in Belgia a obiectivului UE de „recunoastere reciproca a sanctiunii”

URMĂTORUL ARTICOL

Alegerile asteptate cu sufletul la gura de un intreg mapamond: fumul de la Vatican a fost negru, inca nu avem un papa. Afla totul despre alegerea viitorului Suveran Pontif

Ultimele știri de la Eveniment