Vladimir Putin îi cere lui Recep Tayyip Erdogan arma cu care Ucraina a decimat armata Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin îl va primi pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan pe 5 august la Soci, cei doi urmând să poarte discuţii inclusiv despre cooperarea militară, a anunţat Kremlinul, relatează DPA.

Rusia ar fi interesată de drona de luptă turcească Bayraktar TB2 care ar putea fi folosită în războiul împotriva Ucrainei, scrie agenţia de ştiri germană.

Aparatul de zbor a fost deja utilizat cu succes împotriva trupelor ruse de către partea ucraineană.

Subiectul cooperării tehnico-militare între Rusia şi Turcia va fi discutat la întâlnire, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a mai spus că faptul că Moscova şi Ankara discută despre chestiuni militare sensibile arată cât de puternică este încrederea între cele două ţări, scrie agerpres.ro.

El a refuzat însă să spună dacă pe agenda întâlnirii se află eventuale eforturi comune în producţia de drone manufacturate de compania turcă de apărare Baykar.

Rusia a respins speculaţiile că vrea să cumpere drone de la Iran după ce Putin şi Erdogan s-au întâlnit la Teheran săptămâna trecută.

Rusia a vândut anterior sistemul său de apărare antirachetă S-400 Turciei, care este membră NATO, spre nemulţumirea SUA.

Erdogan a vorbit deja despre presupusul interes al lui Putin pentru aceste drone.

CNN Turk a relatat însă că Putin a propus o colaborare cu Turcia la fabricarea dronelor Baykar şi ca o fabrică să fie deschisă în Emiratele Arabe Unite.

Dronele de luptă turceşti Bayraktar TB2 sunt considerate un mare succes de export, notează DPA.

Dronele au fost deja utilizate în mai multe războaie, de exemplu de către Azerbaidjan în conflictul său cu Armenia pentru regiunea Nagorno-Karabah. Sunt considerate precise şi eficiente şi pot fi menţinute în aer până la 27 de ore.

Ucraina utilizează şi ea drone Bayraktar. La începutul invaziei ordonate de Putin, video-uri cu tancuri care ar fi fost distruse de aceste drone au circulat pe internet.

Dacă Rusia va dezvolta aceste drone împreună cu Turcia, Moscova va obţine acces la tehnologia unui stat membru NATO, notează DPA.

Turcia s-a remarcat ca mediator în conflictul din Ucraina şi recent a participat la intermedierea unui acord de reluare a exporturilor de cereale din porturile ucrainene.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ucuz ama Zengin Gösteren 10 Araba

URMĂTORUL ARTICOL

Buticurile românești sunt pe cale de dispariție: Reţelele străine de comerţ au ajuns să controleze 70% din piaţă

Ultimele știri de la Actualitate