Vortexul polar face prăpăd! Iașul, acoperit de zăpadă. Zeci de școli au fost închise

/

Din cauza ninsorii și viscolului, zeci de școli din Iași au fost închise. În plus, mai multe județe din Moldova se află sub avertizare meteo Cod Portocaliu de vreme rea. În județul Iași, 21 de unități de învățământ și-au suspendat total activitatea, în timp ce alte 15 sunt închise parțial, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Inspectoratul Școlar Județean a emis o circulară către directorii unităților de învățământ din Iași, informându-i că au libertatea de a lua decizia de a suspenda cursurile la nivel de școală, în cazul în care situația meteorologică o impune.

„Ținând cont că mâine e ultima zi de școală înaintea vacanței elevilor și având în vedere Avertizarea de Cod Portocaliu prelungită până mâine după-amiază, am avut o discuție telefonică cu dna. Inspector Școlar General, Antoci Luciana, cu privire la posibilitatea de a începe vacanța cu o zi mai devreme, astfel încât echipele de deszăpezire de la nivel local sau județean să poată profita de lipsa nevoii de mobilitate.

Am fost informat că ISJ a transmis deja o circulară directorilor de școală cu privire la faptul că pot lua această decizie la nivel de școală urmând a stabili modalitatea de recuperare a cursurilor. (…)

De asemenea, in urma consultarii cu ministerul de resort, se evaluază si alte decizii”, este anunțul făcut de Marius Sorin Dangă, vicepreședinte CJ Iași.

ANM a emis avertizare Cod Roșu

Din cauza drumurilor blocate de zăpadă, echipele de intervenție ale ISU Iași au folosit vehiculele speciale pe șenile pentru a ajunge în mai multe localități din județ și a transporta persoanele care aveau nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), codul roșu de vreme severă a fost prelungit până joi, 6 aprilie, ora 10:00. Se vor semnala viscol puternic, cu rafale de vânt între 75 și 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită și troienită, cu vizibilitate redusă spre zero.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Doliu în lumea filmului. A murit Sharon Acker

URMĂTORUL ARTICOL

A furat calul socrului pentru a se răzbuna pe iubita care l-a părăsit. Acum riscă să ajungă după gratii

Ultimele știri de la Actualitate