Zaharul brun vs zaharul brut. Tu stii care e diferenta?

Zaharul, indiferent sub ce forma este consumat, tot zahar ramane. Insa, pentru ca nu ne putem dispensa de el, cautam intotdeauna variante pe care le consideram mai putin nocive. Asa ca atunci cand ne aflam in fata rafurilor unor magazine, ne trezim ca avem de ales intre zahar brun si zahar brut, fara insa a sti care este diferenta si mai ales, daca este vreo diferenta.

Zaharul brun este zaharul care nu a fost pe deplin rafinat, forma bruta a zaharului alb. Zaharul alb este 99,9 la suta zaharoza pura, in timp ce zaharul brun este 97 la suta zaharoza, 2 la suta apa si 1 la suta alte substante. O lingurita de zahar alb contine 16 calorii, in timp ce o lingurita de zahar brun are 17 calorii. Melasa din zaharul brun contine o serie de minerale, care includ calciu, potasiu, magneziu si fier, dar pentru ca sunt prezente in cantitati mici, nu aduc nici un beneficiu real. Atentie! Chiar daca acum a devenit o moda si toata lumea cauta zahar brun, chiar si acesta poate fi procesar, inseland consumatorul. Unii producatori vand zahar alb colorat cu melasa. Deci, cititi ingredientele si alegeri cu grija!
 
Zaharul brut necristalizat este cel mai recomandat pentru a fi consumat. Contine zaharoza in proportie de 85 la suta si vitamine B1 si B2, magneziu, potasiu, crom. Zaharul brut este varianta neprocesata, si este obtinut de obicei din trestie de zahar. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Deputatul Petru Movila: Autostrada + drum expres=Iasi – Tg. Mures. Sau faza cand nimeni nu mai intelege nimic

URMĂTORUL ARTICOL

Cum sa mananci sa nu te ingrasi. Reguli de baza.

Ultimele știri de la Monden