Zeci de ieseni au ajuns la spital din cauza postlui! Afla ce a recomandat medicul Tudor Ciuhodaru persoanelor care tin post

 

 

 

Tot mai multi pacienti ajung la urgente din cauza postului. Cei mai multi dintre acesti pacienti au prezentat stari lipotimice legate de dezechilibre alimentare.

Medicii au constatat faptul ca femeile varstnice au reprezentat un numar important din acesti pacienti. Toti au beneficiat de terapie specifica simptomelor, dar si o evaluare completa. Cand starea acestora s-a ameliorat, pacientii au solicitat externarea.

 

„Va recomandam o alimentatie echilibrata, tinand cont ca pana la Paste mai este suficient timp iar aceste stari se pot repeta. Sunt si pacienti care si-au ,,suplimentat” dieta de post cu cantitati importante de alcool, ajungand in stare critica, in coma toxica exogena. Dupa masurile de resuscitare volemica, respiratorie, nootrope, tratament simptomatic, pacientii necesita internare datorita complicatiilor posibile.toxicologie, prognosticul fiind rezervat datorita complicatiilor posibile”, spune medicul Tudor Ciuhodaru.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

„Aproape concret” – expozitia de pictura a artistului Florin Morun, pana pe 20 aprilie la Galeria Artium din cadrul Palas Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Haos in Vrancea! O masina cu cozonaci a ars

Ultimele știri de la Sanatate