De Craciun, zile de primavara. Cum va fi vremea de Revelion si cand vine frigul

Precipitatiile isi fac aparitia de astazi,  25 decembrie, dar vor fi pe spatii mici, ploi la inceput, apoi posibile lapovite si noaptea fulguieli. Este vorba despre precipitatii slabe, care se vor inregistra in noaptea dinspre 25 catre 26 decembrie. 

La munte, pe 25 decembrie pe spatii mici vor fi precipitatii, mai ales lapovita si noaptea fulguieli. Pe 25 va fi vreme frumoasa si placuta. La Bucuresti vor fi 11-12 grade Celsius, in masura in care media pentru aceasta perioada este de 2 grade. 

Pe 26 decembrie, situatia se schimba: se raceste, pentru ca va patrunde un aer foarte rece dinspre nordul si centrul continentului, a explicat pentru HotNews.ro meteorologul Meda Andrei. Temperaturile nu mai trec de 7 grade Celsius nicaieri, revenind la mediile normale. Maximele vor fi intre -1 si 7 grade, valori termice apropiate de normal. 

Precipitatiile se extind in jumatatea de sud a tarii si la inceput vor fi mixte (asta insemnand ca va fi cand ploaie, cand lapovita, se pot transforma si in fulguieli), apoi noaptea vor fi ninsori. Potrivit meteorologului, desi vom avea un curent de aer rece, temperaturile ridicate din zilele anterioare fac ca primele precipitatii sa fie sub forma de ploi si abia apoi ele sa se transforme in ninsoare, inclusiv la Bucuresti. In rest, vor fi ninsori slabe, pe spatii restranse. 

Se raceste vremea, pe 26 decembrie, si in Bucuresti. Aici nu vor fi mai mult de 5 grade Celsius si la inceput vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, dupa care va ninge, probabil in noaptea dinspre 26 spre 27, a declarat pentru HotNews.ro specialistul ANM. 

Potrivit meteorologului, „ca tendinta pentru finalul saptamanii, avem vreme rece pe 27 decembrie, dupa care incep sa creasca usor temperaturile, iar probabilitatea de precipitatii mixte o sa fie mai mare in sud si sud-vest”. 

In Bucuresti, din 28 decembrie se incalzeste usor si vor fi conditii de precipitatii mixte in zilele de 28-29-30 decembrie. Pentru saptamana viitoare nu vor fi variatii importante de temperatura. Vor fi intre 0 si 7 grade Celsius, dar posibil in anumite zone sa fie temperaturi si mai mari, dar nu vor mai fi variatii atat de mari de temperatura si o sa fie valori usor peste normale, a declarat Meda Andrei.  

 Între 29 decembrie şi 4 ianuarie nu vor fi oscilaţii semnificative ale temperaturii aerului, care va avea valori diurne situate între 0 şi 3 grade şi valori nocturne de -5…-4 grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea pentru precipitaţii locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie şi 4 ianuarie, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză numai izolat şi trecător vor fi ploi slabe sau lapovită, mai ales pe 22 şi 26 decembrie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Peste 8.000 de ţigarete şi materiale pirotehnice, descoperite de poliţiştii de frontieră

URMĂTORUL ARTICOL

Programul supermarketurilor de Sarbatori. Cand mai poti face cumparaturi

Ultimele știri de la Eveniment